LIRA okomiti
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
Omanovac zimska trening liga

U prvom kolu nastupilo rekordnih 38 natjecatelja

09.11.2021. 12:52 | 1230 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U prvom kolu Omanovac zimske trening lige održanom protekle nedjelje nastupalo je rekordnih 38 natjecatelja iz Lipika, Pakraca, Požege, Slavonskog Broda, Garešnice i Kutine.

Kod žena je najbrža bila Sanja Vuković iz Kutine, slijedila ju je sumještanka Suzana Brlek, a kao treća dolazi, također Moslavka Marija Lang Turkalj. Ove godine u ženskoj kategoriji uglavnom prevladava moslavačka konkurencija, međutim, organizatori se nadaju kako će se u narednih šest kola uključiti i preostale jake lipičko-pakračke snage.

U muškoj konkurenciji trenutno je vodeći Lipičanin, ujedno i organizator, Vedran Kelemen koji je svojevremeno i bio pobjednik ove lige. Nakon Kelemena slijedi Dejan Radanac iz Slavonskog Broda, dok se na trećem mjestu nalazi Daruvarčanin Ratko Boroš.

Zanimljiv je podatak kako je drugoplasirani Dejan Radanac atletičar koji je osvojio utrku Polojska ultra 2021. Riječ je o 100 kilometara dugom ultra maratonu koji se tradicionalno održava u slavonskobrodskom Poloju. Inače, trenutno se oporavlja od ozljede pa mu je Omanovac zimska trening liga dobro došla kao trening i priprema za popravljanje hrvatskog rekorda na 100 km idućeg proljeća.

Izvan konkurencije na biciklu je trkače pratio Ivan Katalinić-Bajo koji je pokazao pravi timski duh i u prvom dijelu staze usmjeravao natjecatelje te se više puta vraćao da se uvjeri da netko nije "promašio" stazu.

Sljedeće kolo održat će se 21. 11. u 10h, a potom svake druge nedjelje zaključno s 30. 1. iduće godine kad je predviđeno i proglašenje pobjednika. Iznimka je Novogodišnji uspon kad, za razliku od uobičajenih 10h, start utrke počinje točno u podne.

 

Izvor/Foto: Omanovac zimska trening liga FB


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/