LIPIK test
Delfin 2022
Medianno
Uređenje javno-prometnih površina

MO Lipik: Dovršena pješačka staza u Radićevoj ulici

21.10.2021. 13:19 | 1024 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Na nedavno održanom sastanku Mjesnog odbora Lipik, članovi su raspravljali o brojnim komunalnim i prometnim temama na ovom području od kojih se jedna odnosila i na uređenje nogostupa, odnosno pješačke staze u Ulici Stjepana Radića, tzv. Mljekarskoj.

Tom smo prigodom s predsjednikom lipičkog Mjesnog odbora Borom Tutićem obišli navedenu stazu koja je nedavno dovršena uz naseljeni dio ulice i čiji je investitor Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije. Doduše, zbog imovinsko-pravnih odnosa jedan dio staze nije spojen, međutim to je u postupku rješavanja te će i taj dio biti izgrađen.

Upravo zahvaljujući inicijativi Mjesnog odbora Lipik u ovoj je ulici svojevremeno napravljeno i uređeno kompletno dječje igralište, a kako je Bore Tutić naglasio, ovdje namjeravaju izgraditi i jednu sjenicu s pripadajućim stolovima i klupama.

U sklopu buduće rekonstrukcije ceste D5 (Jadranska ulica), odnosno od kanala Šeovica pa sve do pruge u planu je izrada novog kolničkog zastora, ispravak „S“ krivine kod poduzeća VIOS i gradnja pješačkih staza s obje strane ulice, kao i postavljanje horizontalne signalizacije. Tako bi pješački prijelazi, radi sigurnosti građana trebali biti označeni na ulazu u Ulicu Stjepana Radića, kod mosta te kod prilaza u Ulicu Ivana Gundulića i poduzetničku zonu.

Namjera je i ta da se u Jadranskoj ulici kod mosta napravi rasvjeta, a u tu svrhu ondje će biti postavljene tri bandere, istaknuo je Tutić.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/