Delfin 2022
Delfin 2022
Medianno
BOGATSTVO TRADICIJE I OBIČAJA

Udruga LIDO najavljuje tradicionalno Slavonsko kolinje i Čvarkijadu u Dobrovcu

14.10.2021. 11:33 | 1774 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

 

 

 

Pri samom spomenu tradicionalne slavonske kuhinje mnogima rastu zazubice. Ako je tako i kod vas, onda vam ne preostaje ništa drugo nego 6. studenog doći u Dobrovac u kojem Udruga za očuvanje narodnih običaja LIDO organizira Slavonsko kolinje!

Naime toga će dana u Dobrovcu biti upriličena prezentacija obrade mesa i pravljenja kobasica u čemu će sudjelovati ekipe iz tri grada i jedne općine. Osim ekipe Grada Lipika, koja je u ovom događaju svojevrsni domaćin, u tradicionalnom kolinju će sudjelovati i ekipa iz Grada Požege, zatim predstavnici mađarskog Igala te ekipa koju će činiti predstavnici Općine Končanica.

Doživite Slavoniju na tanjuru uz domaće kobasice, krvavice, čvarke i druge domaće delicije, poruka je organizatora koji ovim putem pozivaju i druge sugrađane da pokažu vlastito umijeće te se prijave na Čvarkijadu - natjecanje u pečenju čvaraka!

Kotizacija za sudjelovanje na Čvarkijadi je 150 kuna po ekipi, a organizator će sudionicima osigurati stol, drva za vatru i desetak kilograma slanine. Prijave se vrše do 28. listopada, a prijaviti se možete, ali i saznati dodatne informacije, pozivom na broj mobitela - 099 454 2830 (Marijan Poletto).


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/