LIPIK test
delfin3
Medianno
PU Požeško-slavonska

Pod utjecajem alkohola sletjeli s ceste u Lipiku i Dobrovcu

08.10.2021. 11:19 | 1167 pregleda | Vijesti

Iz PU požeško-slavonske izvijestili su o dva slučaja izlijetanja alkoholiziranih vozača s ceste na području Grada Lipika u posljednjih 48 sati.

Piše:
Compas

 

 

 

Pod utjecajem alkohola od 1,82 promila skrivio prometnu nesreću

U četvrtak 7. listopada 2021. oko 14 sati u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, 75-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,82 promila i za vrijeme dok mu je istekao rok važenja vozačke dozvole, upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika i udario u metalnu ogradu, plinski odzračnik i prometni znak. Protiv 75-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola od 2,38 promila upravljao traktorom pa sletio s kolnika

U srijedu 6. listopada 2021. oko 11.30 sati u Dobrovcu, 59-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,38 promila upravljao traktorom, uslijed ne držanja strane kretanja sletio je vozilom u putni kanal. 59-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

I ovog vikenda najavljene pojačane mjere u prometu

„Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Pozivamo vozače da se ponašaju odgovorno i da poštuju prometne propise kako bi se smanjila stradavanja sudionika u prometu. Vodite računa o svojoj sigurnosti i o sigurnosti drugih sudionika u prometu.“ poručuju iz PU Požeško-slavonske