AS obrt
Osnovna škola „Lipik“ priprema se za energetsku obnovu

Izrađen glavni projekt za energetsku obnovu zgrade škole u Lipiku

12.01.2017. 11:46 | 2226 pregleda | Gospodarstvo

Tijekom prosinca 2016. godine izrađen je glavni projekt energetske obnove Osnovne škole „Lipik“ ukupne vrijednosti 136.875,00 kn u potpunosti financiran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Piše:
Antun Ciglenečki

Nakon provedenog natječaja putem kojeg je Osnovna škola „Lipik“ odabrana za dodjelu bespovratnih sredstava ravnateljica Klaudija Kovač tijekom srpnja prošle godine potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 138.025,00 kn za aktivnosti izrade projektne dokumentacije s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja RH i FZOENU.

Za izradu projektne dokumentacije nakon provedbe postupka javne nabave odabrana je tvrtka PO-MARK d.o.o. iz Zagreba koja je tijekom prosinca 2016. godine dovršila izradu glavnog projekta energetske obnove Osnovne škole „Lipik“. Prema izrađenoj projektnoj dokumentaciji kompletan zahvat energetske obnove na zgradi Osnovne škole „Lipik“ obuhvaća rekonstrukciju krovišta s izvedbom novog ravnog krova kojim se objektu vraća izvorni izgled, rekonstrukciju fasade, zamjenu vanjske stolarije, zamjena unutarnje rasvjete s energetski učinkovitijom te izradu vanjske rampe uz glavni ulaz u školsku zgradu (za osobe smanjene pokretljivosti).

Nastavljaju se u aktivnosti u pripremi i kandidiranju na otvoreni natječaj kako bi se osigurao izvor financiranja za samu energetsku obnovu zgrade osnovne škole u Lipiku. Tijekom siječnja 2017. godine Lipička razvojna i turistička agencija LIRA pripremit će projekt energetske obnove Osnovne škole „Lipik“ za natječaj „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.