Grb Lipika
Grb Lipika
AS obrt
ZAJEDNICA TALIJANA LIPIKA

Talijani Lipika predstavili se u Galižani

07.08.2017. 08:47 | 1815 pregleda | Lifestyle

Predstavnici Zajednice Talijana Lipika, Ernest Dalpont, Snježana Kozić, Krešimir Brisinello i Lionella Brisinello sudjelovali su 4. kolovoza na XI Degustaciji tradicionalnih jela Galižane u Istri.

Piše:
Marko Barčan

 

Ovu gastro manifestaciju organizira Zajednica Talijana Galižane, a lipički Talijani dobili su poziv da predstave svoja tradicinalna jela. Tako su brojni posjetitelji ove manifestacije imali priliku degustirati puževe i palentu, konjsku salamu, domaći dimljeni sir, a bilo je i tradicionanih kolača, domaće šljivove rakje i višnjevca.

"Posebno nas se dojmilo gostoprimstvo domaćina. Iako nam je ovo bio prvi susret, osjećali smo se kao kod kuće i kao da se poznajemo oduvijek. Tijekom cijele manifestacije posvećivali su nam veliku pažnju, a naš je stol bio postavljen na centralnom mjestu. ", rekla nam je predsjednica Zajednice Talijana Lipika Lionella Brisinello koju je posebno dojmilo kad su od nje zatražili da zajedno s predsjednicom Zajednice Talijana Galižane Dirianom Declaro Hrelja službeno otrvori manifestaciju.

Uz brojne posjetitelje i turiste izložbeno mjesto Zajednice Talijana Lipika posjetili su predstavnici Talijanske Unije u Rijeci Rosanna Berne i Paolo Demarin te saborski zastupnik za talijansku manjinu u Hrvatskom saboru i predsjednik Talijanske Unije Furio Radin.

Ovim važnim gostovanjem Zajednica Talijana Lipika nastavlja s realizacijom ciljeva svog rada i djelovanja. Uspostavljaju se novi kontakti i upoznaju se nove zajednice Talijana koje djeluju unutar Talijanske Unije, razmijenjuju se iskustva i i zvan područja svog djelovanja predstavljaju svoju tradiciju i kulturu.