AS obrt
NK OSIJEK - PSV EINDHOVEN

Tko nam je s televizijskih ekrana mahao sa zastavom Lipika?

03.08.2017. 11:20 | 3562 pregleda | Lifestyle

Danas, 3. kolovoza u 20:45 NK Osijek igra povijesnu uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv PSV Eindhovena, a zanimljivo je bilo primjetiti na prvoj utakmici prije tjedan dana u Nizozemskoj u više navrata u tv prijenosu vidjela se zastava Lipika.

Piše:
Marko Barčan

Među našim stanovnicima ljubiteljima nogometa odmah su počele rasprave tko je to iz Lipika potegao čak do Nizozemske, do Eindhovena na utakmicu Osijeka, a ovih dana uspjeli smo doći do odgovora. Branimir Ljevaković, Milan Borić i Goran Cišper bio je trojac koji se zaputio osobnim automobilom na 1.400 kilometara dug put u jednom smjeru da bi svjedočili povijesnom uspjehu Osijeka koji je u gostima slavio 0:1.

O dojmovima ovog susreta razgovarali smo s Branimirom Ljevakovićem koji nam je prenio kako je bilo fantastično taj dan biti na stadionu u Nizozemskoj. - Iako nas je bilo svega 150 do 200 navijača Kohorte, navijalo se non stop i bili smo pravo glasni, napominje Ljevaković te dodaje kako su svjedočili iznimnoj kulturi domaćih navijača koji su im nakon utakmice čestitali na ulicama s obzirom da su normalno šetali u dresovima NK Osijeka. Dodaje i kako su im zapljeskali kad su došli na terasu restorana hotela, a i oni su, kao pravi Slavonci, domaćine ponudili rado s rakijom. Napominje kako je trebalo "samo" doći do Nizozemske, a Osijek je osigurao besplatne karte za sve koji su došli. Od ovog trojica i večeras na utakmici bit će Goran Cišper, a kako saznajemo, put Osijeka u Europu na stadionu pratit će više Lipičana i Pakračana.