AS obrt
U POLA SEZONE NA DVA KOTAČA

MK Iohannites najavljuje četvrtu godišnjicu osnutka

02.08.2017. 09:17 | 1861 pregleda | Lifestyle

Pola sezone na dva kotača je iza nas, a aktivni članovi Moto kluba "Iohannites" osvrnuli su nam se na dosadašnji rad kluba u ovoj godini te najavljuju obilježavanje četvrte godine od osnutka Moto kluba "Iohannites" u subotu 23. rujna kad će se održati moto defile ulicama Lipika.

Piše:
Marko Barčan

Od bitnijih obljetnica u kojima su sudjelovali članovi MK Iohannites gdje su bili i kao jedan od domaćina, bilo je obilježavanje 22. godišnjice VRA Bljesak 1. svibnja kad je preko 200 bikera prošlo kroz Lipik te su se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod centralnog spomenika palim braniteljima u Lipiku poklonili poginulim braniteljima Lipika.

Do sad su ove godine sudjelovali na preko 30 motosusreta u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji te Njemačkoj i Irskoj i prevalili oko 34.000 km na dva kotača.

Klub je također u 6 mjesecu organizirao klupsku vožnju na kojoj je sudjelovalo 16 članova s 10 motora, a ovim putem, kako nam je rekao Mario Miroslavić, predsjednik MK Iohannites, posebno bi se zahvalili Gradu Lipiku i gradonačelniku Vinku Kasani na pomoći oko vožnje.

Prvi dan 21. lipnja vozili su do Duge Rese i noćili u kampu Slapić uz rijeku Mrežnicu. Kiša je obilježila veći dio puta, dok su se drugi dan "pržili" na +35 stupnjeva i to preko Josipdola na Senj, pa jadranskom magistralom preko Karlobaga i Starigrad Paklenice do Biograda na moru koji je bio njihova krajnja destinacija. Ovu rutu, kako napominje Miroslavić preporučili bi svim ljubiteljima zavoja i predivnih pogleda na Jadransko more. Tog vikenda, 23. i 24. lipnja bili su gosti Motokluba "Duhovi" iz Biograda, a obišli su sva okolna mjesta kao i najveću vinariju i maslenik tog kraja.

Ni promocija Lipika nije izostala jer su zastavu grada nosili sve dane, obilježja moto kluba poklonili su domaćinima te krenuli na sretan povratak starom cestom preko Slunja, Gline i u Lipik su stigli u večernjim satima.

Sve svoje vožnje, obilaske gradova, upoznavanje ljudi i stjecanje novih prijateljstva razumljivo je članovi ovog kluba koriste kako za promociju Lipika te najavu još uspješnijeg moto defilea ulicama Lipika 23 rujna. Tog dana okupljanje bikera predviđeno je od 15:30, a od 16:30 krenut će defile koji će završiti u club houseu u Kukunjevcu gdje će sve goste počastiti grahom, a druženje nastaviti do kasno u noć. - Koristim i ovu prigodu da naše sugrađane pozovem da nas taj dan posjete u našim prostorijama u mjesnom domu u Kukunjevcu, govori Miroslavić te vjeruje kako će se okupiti još veći broj bikera nego prošle godine kad se gradom provozalo 140 motora i preko 200 ljudi.