Compas - lipički mjesečnik
UZ NEŠU I PRIJATELJE

Danas oproštajni party zatvaranja Caffe bara Ruža

29.07.2017. 11:20 | 6218 pregleda | Lifestyle

Jedan od kultnijih kafića u gradu Pakracu, svima poznata "Ruža" u Bolničkoj ulici, danas u subotu 29. srpnja oproštajnim partijem od 21 sat uz Nešu i prijatelje zauvijek zatvara svoja vrata.

Piše:
Marko Barčan

Bit će to nepunih deset godina od kako su braća Mario i Daniel Ružička suvlasnici kafića kojeg su pokrenuli 4. studenog 2007. godine, a podsjetimo kafić je na tom mjestu prisutan još od 2001. godine kad su Hrvoje Pavičić Mravac i Davor Meringer Čelo zajednički otvorili Didgeridoo, a uz njega i teretanu.

Budućnost "Ruže", odnosno lokala na tom mjestu za sad koliko smo dobili informacije, nema svoj nastavak, odnosno, nitko se još nije odlučio upustiti u nove ugostiteljske izazove ili neku drugu djelatnost pokrenuti na istom mjestu.

O razlozima zatvaranja, od Daniela Ružičke smo doznali kako neke stvari u životu treba presjeći na vrijeme. Odlazak ljudi kojih je sve manje u gradu, ljeto kad je taj manjak još više izražen zbog godišnjih odmora, školskih i studentskih praznika, inspekcije i uvjeti oko žive glazbe kulminiraju polagano tome da se nekad živa ulica polagano pretvara u ono što joj i naziv govori.

Vidimo se danas 29. srpnja od 21 sat posljednji put u "Ruži", Josip Knežević Nešo nam je najavio kako se skupila dobra ekipa prijatelja da zasviraju iz gušta za dobar provod, u kafiću za koji treba reći da unatoč kod mladih velikoj popularnosti narodnjaka tome nije pokleknuo već je uvijek ostao vjeran domaćem i stranom rocku koji su znali na trenutke prekinuti tek pitomi zvuci tamburice.