AS obrt
Cedevita Lipik 3x3 Challenger

Uz nezaboravni party završio Challenger u Lipiku

02.07.2017. 22:35 | 4275 pregleda | Lifestyle

DJ Symart te dvojac pod imenom Fresh Up na električnoj gitari i bubnjevima 1. srpnja zaključili su ovogodišnji Cedevita Lipik 3x3 Challenger velikim "Back to the future vol.2_powered by Jägermeister" partyjem u Robnoj kući Budućnost u Lipiku.

Piše:
Marko Barčan

Da nas u sad već kultnom prostoru robne kuće čeka iznenađenje dalo se naslutiti već pri samom dolasku gdje je ispred Galerije "Budućnost" bio parkiran oldtimer jeep s natpisom "Ili će ti biti noć iz snova , ili ćeš je prespavati.". Upravo takva, noć iz snova, bila je večer u robnoj kući u kojoj su vas čekali bogati svjetlosni efekti, puno dima iz dim mašine, balona sapunice, hostese s poklonima, a sve upotpunjeno urbanom pop, rock i house glazbom u režiji Fresh Up dvojica koji su na scenu izlazili nekoliko puta dok je DJ Symart održavao atmosferu na vrhuncu.  

I kako je jedan neimenovani košarkaš rekao kad je to sve po prvi put vidio; "zakon ste uredili taj prostor", misleći kako smo rupe u zidovima sami napravili te da smo cijeli prostor namjerno tako golo bez ikakvih instalacija i uređenja ostavili.

Društvo u robnoj kući zabavljalo se do jutarnjih sati, a dio atmosfere pogledajte u našoj Fotogaleriji Back to the future vol.2_powered by Jägermeister.

Challenger s bogatim popratnim sadržajem

Cedevita Lipik 3x3 Challenger, nekad znan i pod imenom STREETBALLipik koji se organizira 19. godinu za redom pokazao je još jednom kako se radi o najvećem društvenom događanju u Lipiku koje je organizirano na međunarodnoj razini pod pokroviteljstvom FIBA-e te je preraslo okvire sportske manifestacije.

U ponudi dodatnih sadržaja tijekom dva dana trajanja turnira veliku ulogu odigrao je generalni sponzor Cedevita čije maskote su šetale tribinama i terenom, razveselile najviše djecu te dijelile Cedevita PUC PUC pucketavi prah, ispucavale su se majice s terena malo-malo u publiku, a zlatni sponzor Laško osigurao je također veliki broj sponzorskih majica koje su podijeljene publici. Nagradnu igru putem besplatne tombole osigurala je tvrtka Sancta Domenica, a glavni zgoditak, za koji se uz sreću izvučenog broja ipak trebalo izboriti bacanjem slobodnog bacanja bio je Play Station 4 Pro. U iščekivanju finala mogli smo vidjeti plesačice modnu reviju s frizurama koju je pripremila Tomislava Ljubičić i Frizerski salon Sunce, a izvan terena u ponudi popratnih sadržaja Cedevita Lipik 3X3 Challengera bili su OPG Pintarić koji su se pobrinuli za ukusnu prehranu. Na meniju su bili janjeći gulaš, kobasice i pljeskavice od janjećeg mesa koji su priredili ovi uzgajivači romanovske ovce koji su ušli u finale izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj. Tvrtka Mirisi Sreće radila je majice s otiskom Challengera ili drugim natpisom po želji koji su si kući posjetitelji rado ponijeli kao suvenir, a s ponudom iz auto industrije drugu godinu u suradnji s Challengerom bila je tvrtka D&Mmotosport koja se predstavila s Golfom VI i Golfom VII. Dio atmosfere popratnih sadržaja Cedevita Lipik 3x3 Challengera pogledajte u našoj fotogaleriji Cedevita Lipik 3x3 Challenger - drugi dan - atmosfera (1.7.2017)

Organizacijski gledano, radi se o vrlo zahtjevnom događaju u koji je po procjeni uključeno stotinjak volontera, a koji je održan na B lokaciji Školske sportske dvorane nakon što se A varijanta igrališta Dječjeg doma u Lipiku pokazala nemogućom zbog najave lošeg vremena prilikom čega bi se puno riskiralo zbog prijenosa uživo na 1. programu Arena Sport TV-a koji je uštiman unutar jedne minute, a koji prate veliki marketinški budžeti. Niti organizator, Udruga Libox nije bio sretan ovom odlukom, no pokazalo se na kraju kako je odluka o prebacivanju bila ispravna, jer bi prvi dan turnir izvisio što bi poremetilo drugi dan održavanja. Razmišljalo se i unutar organizacije prije nekoliko mjeseci o krovu iznad igrališta Dječjeg doma u Lipiku, što se s obzirom na cijenu iznajmljivanja od otprilike 20 tisuća eura ove godine ipak nije bilo moguće realizirati, no upravo je krov za iduću godinu bio jedna od tema prvog današnjeg sastanka na kojem su se zbrajali dojmovi ovogodišnjeg Cedevita Lipik 3x3 Challengera. Možda izgleda kao veliki zalogaj, ali kao lajtmotiv lipičkog streetballa "Samo nebo je granica", pokazalo se da ništa nije nemoguće, pa ni dovesti svjetsku kremu 3x3 košarke, novoproglašenog olimpijskog sporta, u Lipik, u najmanju svjetsku košarkašku metropolu.