Lipik 3x3 Challenger 2018
Prigodan lov LD FAZAN PAKRAC

Prigodno lovili prvi put s tamburašima Bekrija

07.01.2017. 15:18 | 3826 pregleda | Lifestyle

U prigodnom lovu s gostima i prijateljima Lovačkog društva "Fazan" Pakrac koji je organiziran 6. siječnja u lovištu XI/121 uz predstavnike više lovačkih društava lovili su po prvi puta i mladi lovci iz Tamburaškog sastava Bekrije.

Piše:
Marko Barčan

U lovu je bilo prisutno 50 lovaca, među nazočnima bili su predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske Županije Zdravko Vujnović, predsjednici lovačkih društava s područja općine, predsjednik LD "Srna" Dežanovac Robert Rezler, tajnik LD "Jelen" Požega Ante Vitalija, te TS "Bekrije", a prisutne lovce prigodno su pozdravili predsjednik lovačkog društva Josip Delorenci, te lovnik Dalibor Josipović.

Lov se odvijao u zapadnom dijelu lovišta ( Turkovača ). Nakon prvog uspješnog prigona lovci su se okupili oko lovačke vatre uz pečene kobasice i slaninu, a da bi lovački ugođaj bio nezaboravljen pobrinuli su se tamburaši Bekrija koji su lovačke puške zamijenili tamburama, te u srcu lovišta po hladnom i vjetrovitom vremenu izveli nekoliko pjesama i uveselili okupljene lovce i zagrijali ih za drugi prigon.
Nakon uspješnog lova lovi su se vratili u Lovački dom u Matkovc gdje su uz počast odstrijeljenoj divljači i zahvale  predsjednika lovačkoga saveza Požeško-slavonske Županije Zdravka Vujnovića, predsjednika lovačkoga društva Josipa Delorencija i lovnika Dalibora Josipovića nastavili s lovačkim krštenjem dva mlada lovca člana TS "Bekrije" nastavnika tambure u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac Tomislava Galića i Marka Majstorovića. Za treći prigon su se pobrinuli kuhari i tamburaši te nastavili lovačko druženje uz lovački paprikaš i pjesmu.