Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
AKCIJA UBLAŽAVANJA SIROMAŠTVA

Do 10. siječnja prijave za socijalni paket

04.01.2017. 08:08 | 1922 pregleda | Lifestyle

Podsjećamo, prošle 2016. godine u prosincu krenuo je poziv socijalno ugroženim obiteljima s područja Lipika i Pakraca za podjelu paketa prehrane i osobne higijene, a prijavu je moguće ostvariti do 10. siječnja 2017.

Kršćanska humanitarna Udruga „Putevi milosti“ iz Osijeka u suradnji s Akcijom „Grad Lipik-Prijatelj djece“, Gradom Lipikom te Lipičkom razvojnom i turističkom agencijom LIRA d.o.o. - Pomoć u kući tijekom 12 mjeseci s početkom u 2017. godini na području Lipika i Pakraca počinje provedbu projekta „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebnijima osobama podjelom paketa hrane i osnovne materijalne pomoći“ u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći.

Provedba projekta odnosno podjela paketa počinje u 2017. godini nakon što se do 10. siječnja prikupe podaci o korisnicima projekta s područja Lipika i Pakraca.
Unutar paketa nalazit će osnovna sredstva za higijenu za odraslog čovjeka i djece kao što su deterdženti, higijenske potrepštine i higijenske potrepštine za malu djecu te prehrambene namirnice.
Projekt se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020 iz Fonda Europske pomoći za najpotrebnije u suradnji s Akcijom „Grad Lipik-Prijatelj djece“, Gradom Lipikom te Lipičkom razvojnom i turističkom agencijom LIRA d.o.o. - Pomoć u kući, a provodi ga kršćanska humanitarna Udruga „Putevi milosti“ iz Osijeka.

Cilj projekta je da se osim pružanja materijalne pomoći životi najpotrebitijih promijene na bolje.
Socijalno ugrožene obitelji s područja Grada Lipika i Grada Pakraca za sudjelovanje u ovom projektu mogu se prijaviti kod Dalibora Viboha, voditelja odjela Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o. – Pomoć u kući, na lokaciji u Baranjskoj ulici 18 u Lipiku (Topolik) odnosno u prostorima Pomoći i kući i dnevnog boravka za starije osobe. Također se može prijaviti putem telefona 034 421 066 ili 098 1623 068 te na e-mail msolidarnost.lipik@gmail.com.

Za sudjelovanje u projektu prijavitelji trebaju priložiti:
dokaz o primanjima obitelji (mirovine, plaće – dječji doplatak ne ulazi u prihode)
potvrdu HZZ-a, područne ispostave zavoda za zapošljavanje
presliku osobne iskaznice
rodne listove djece