Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
16. memorijalna trka „Fokinom stazom 1991.“

Trčanjem se prisjetili Foke i njegovih šest suboraca

29.12.2016. 13:25 | 2800 pregleda | Lifestyle

Povodom 25. obljetnice pogibije Marijana Kulhavog-Foke i šestorice njegovih suboraca iz Bjelovara tijekom oslobodilačke akcije „Alfa“ u istočnim pakračkim vinogradima, 16. memorijalna trka „Fokinom stazom 1991.“ okupila je 29. prosinca na startu ispred obiteljske kuće Marijana Kulhavog-Foke na Maloj Krndiji 29 trkača, članova atletskih klubova i rekreativaca koji su se i ove godine odazvali pozivu inicijatora memorijalne trke i Fokinog prijatelja, hrvatskog branitelja i maratonca Duška Štrbca, a stigli su iz Zagreba, Pakraca, Lipika, Kutine, Slatine, Orahovice i drugih mjesta diljem Hrvatske.

Piše:
Antun Ciglenečki

Uz brojne druge trkače pozivu Duška Štrbca i ove godine su se odazvali njegovi prijatelji iz udruge „Glasnici istine – hrvatski maratonci“ iz Slatine te drugih mjesta iz Virovitičko-podravske županije. Prije starta trke duge više od 10 kilometara, od Male Krndije kroz Prekopakru i Pakrac te Kraguj do planinarskog doma „Omanovac“, ispred obiteljske kuće Marijana Kulhavog-Foke sudionici su se pridružili zajedničkoj molitvi za poginule branitelje koju je predvodio Duško Štrbac, a potom je Predrag Kulhavi, Fokin brat, označio da trka može početi.

I ove godine predvodnicu trkačima čine članovi Moto kluba „Vitezovi tame“ iz Pakraca, a ispred Grada Pakraca sudionike memorijalne trke pozdravio je Marijan Širac, voditelj odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti.

Nakon prvog dijela trke do Pakraca ispred Doma hrvatskih branitelja sudionike je dočekala okrjepa, a nakon kratkog odmora nastavili su prema planinarskom domu. Kada svi stignu na cilj druženje će se nastaviti nakon povratka u Dom hrvatskih branitelja u Pakracu, a dio sudionika do Pakraca se također namjerava vratiti trčanjem.