Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
DESET GODINA SURADNJE ŠKOLE S DOMOVIMA MIMI I ANĐELAK

Učenici Srednje škole Pakrac darivali starije i nemoćne

26.12.2016. 16:57 | 3079 pregleda | Lifestyle

Učenici medicinskog usmjerenja Srednje škole Pakrac, uoči Badnjaka, u okviru stručne nastave uz božićne pjesme tradicionalno su darivali prigodnim poklonima korisnike domova za starije i nemoćne „Anđelak“ i „Mimi“ u Lipiku. Također su iznenadili djelatnike kuhinje, tehničko i zdravstveno osoblje uručivši i njima prigodne poklone.

Piše:
Krešimir Putrić

Vrijeme je darivanja. Tako zovemo vrijeme od Božića do Nove godine, kada se s poštovanjem i ljubavlju prisjećamo svojih najbližih, ali i ljudi koji su u potrebi. Baš tako je bilo na zadnji dan stručne nastave učenika petih razreda medicinskog usmjerenja u lipičkim domovima za starije i nemoćne „Anđelak“ i „Mimi“. Ove je godine, priznaju, darivanje bilo u još bogatijem asortimanu, a jedan od razloga jest i taj što se navršava deseta godina otkako Srednja škola Pakrac na čelu s ravnateljem dipl. teologom Dariom Čilićem u suradnji s nastavnicima i učenicima čini ovu plemenitu i hvalevrijednu akciju ljubavi.

„Budući da u okviru predmeta zdravstvene njege starijih osoba učenici obavljaju vježbe u domovima za starije i nemoćne osobe u prilici smo svakodnevno čuti potrebe starijih ljudi. Samim time, svjesni smo njihove usamljenosti i tuge za bližnjima, koja se očitava u njihovim pogledima. Ponekad su riječi suvišne i sama naša prisutnost i spremnost da ih saslušamo budi u njima tračak veselja“, rekla je nastavnica zdravstvene grupe predmeta Nikolina Golubović te dodala „u želji da im pokažemo da ih nosimo u srcu i mislima, kao i da senzibiliziramo javnost odabrali smo vrijeme blagdana kao idealno za ovakvu gestu.“

Deset godina neprekidnog darivanja

U razgovoru, nastavnica Golubović izrazila je zahvalnost ravnatelju Srednje škole Pakrac Dariu Čiliću, koji je omogućio ovu desetogodišnju tradiciju darivanja te ih podržava u naumu da korisnicima domova uljepšaju božićne blagdane. Također, posebna zahvala pripada i vrijednim učenicima 3. razreda medicinskog usmjerenja, koji su pod vodstvom nastavnica zdravstvenog aktiva Jelene Ivanović i Danijele Štampf – Vončina izrađivali unikatne čestitke i dekoracije te nastavnici Vesni Božić koja je s učenicima 4.B razreda na nastavi dijetetike pekla medenjake za 52 korisnika „Anđelka“ i 17–ero korisnika „Mimija“.

„Mogu reći da sam ponosna na učenike i radne kolege koji rado sudjeluju u pripremi poklona, izradi čestitki i dekoracija te sa sigurnošću mogu reći da imaju sluha za starije osobe i žele biti dio ove posebne priče“, rekla je za kraj nastavnica Golubović.

Stisak ruke, topla riječ i zagrljaj ovim korisnicima itekako mnogo znači – zaključili su na kraju darivanja učenici i zdravstveni djelatnici domova.