Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
Božićno ozračje po naseljima u okolici Lipika

Vrijedni mještani ukrašavaju svoja mjesta za Božić

23.12.2016. 17:29 | 2029 pregleda | Lifestyle

Tijekom proteklog tjedna vrijedni mještani i predstavnici lokalnih udruga nastavili su pripremati seoska naselja lipičkog područja za Božić. Nakon što su već izrađeni adventski vijenci mještani su nastavili s kićenjem božićnih drvaca u središtima seoskih naselja te postavljanjem jaslica, a ove pripreme nisu još završene jer će se nastaviti još do Badnjaka, 24. prosinca, a donosimo vam fotografije iz Brekinske, Brezina, Marinog Sela, Antunovca i Poljane.

Piše:
Antun Ciglenečki

Pomladak DVD Brekinska odnosno mali vatrogasci iz Brekinske u dobi od šest do 12 godina sa svojom voditeljicom Katarinom Tomašek ukrasili su 18. prosinca božićno drvce ispred Društvenog doma u Brekinskoj, a ukrase su prije kićenja izradili sami. Mali vatrogasci iz Brekinske se zahvaljuju obitelji Đaić koja je darovala božićno drvce, a tijekom tjedna podijelili su božićne čestitke mještanima Brekinske, koje su također izradili sami na radionicama tijekom studenog te su preko podjele čestitki prenijeli božićnu čestitku i najbolje novogodišnje želje mještanima od predsjednika DVD-a Brekinska Đuke Špehara.

Nakon što su već ranije postavili adventski vijenac oko spomenika Presvetog Trojstva u Marinom Selu predstavnice Udruge žena Marinog Sela zajedno su 11. prosinca okitile božićno drvce, koje je darovala obitelj Marka Kovačića, na križanju prema Ribnjacima. Poslije ukrašavanja božićnog drvca vrijedne članice udruge s kolačićima je počastio ravnatelj OŠ „Grigora Viteza“ iz Poljane Tibor Nagy, koji inače živi u Marinom Selu.

Ispred Društvenog doma u Brezinama zajedno su 11. prosinca okitili božićno drvce predstavnici Udruge mladih Brezina, a ukrase su prethodno sami izradili te na taj način uputili svim mještanima Brezina božićnu čestitku i najbolje novogodišnje želje.

Mještane Antunovca zatekli smo 23. prosinca kako privode kraju postavljanje jaslica u parku ispred Društvenog doma u Antunovcu nedaleko od adventskog vijenca i okićenog božićnog drvca koje su postavile i okitile članice Udruge žena Antunovca. Uz jaslice također će okititi još jedno božićno drvce kako bi središte mjesta ispunio božićni ugođaj na Badnjak.

No, da ima i onih koji ne cijene trud vrijednih mještana doznali smo od Snježane Nevrkla iz Udruge žena Poljane. Vrijedne članice Udruge žena Poljane izradili su i ukrasili Božićni park u središtu naselja, a njihov trud neprestano kvari zločesti Grinch. „Naš Božićni park nekome smeta jer već treći puta su nam pokrali svijetla s adventskoga vijenca, ali ovoga puta su potrgali lampice na boru i ukrasnom grmlju. Tko god je to napravio pokazao je koliko mu je stalo do našeg mjesta.“, rekla nam je Snježana Nevrkla uz „zahvalu“ Udruge žena Poljane vandalima koji ne cijene njihov trud i rad.