Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
34. BROJ MJESEČNIKA COMPAS

Prigodni božićni broj Compasa

23.12.2016. 07:20 | 1384 pregleda | Lifestyle

Petak, 23. prosinca izlazi 34. broj mjesečnika Compas koji se umjesto uobičajene 32 stranice, zbog čestitara kojima se ovim putem zahvaljujemo kao i mnoštvo događanja u Lipiku popeo za jedan tiskarski arak, odnosno na 48 stranica.

Piše:
Marko Barčan

Na visokih devet stranica dolazi nam obrada velike obljetnice, 25. godišnjice oslobođenja Lipika, a u sklopu tekstova nalazi se i intervju Josipa Strage Bepija, predsjednika Udruge branitelja Lipika 1991. koja je bila organizator obilježavanja te inicijator izlaska knjige Kako se branio Lipik. Straga u intervjuu poručuje kako nam svima treba zajedništvo kakvo je bilo i 1991. godine, a o dojmovima s obilježavanja, kakav su reakcije na nedavno izašlu knjigu te kakvi su daljnji planovi u promicanju važnosti lipičke bojišnice pročitajte u intervjuu.
Također donosimo vam i treći nastavak serijala Lipik u Domovinskom ratu koji su pripremili povjesničari Branko Križan i Stjepan Benković, a  ovom nastavku detaljno su opisali kako je tekla operacija Orada, kako je Lipik oslobađan 5. prosinca te konačno kako je dan nakon, 6. prosinca 1991. godine i oslobođen.

U dijelu predstavljanja naših poduzetnika i obrtnika ovog puta predstavljamo vam Vanju Balen, vlasnicu frizerskog salona "Vanja" u Lipiku koja će reći kako je sretna i zadovoljna jer radi ono što voli. Bio je ovo logičan izbor jer vrijeme je proslava, očekuje nas najluđa noć, pa uz centriranje glave s novogodišnjim odlukama, valja si napraviti i frizuru.

Zanimljiva je i riječ ravnatelja Toplica Lipik Darka Kelemena za kraj 2016. godine, poruka koju je uputio svojim djelatnicima, suradnicima i korisnicima Toplica Lipik gdje je analizirao uspješno poslovanje u godini na izmaku.

U šumi adventskih događanja narastao je i ovaj broj Compasa, a porasla je o posjeta Lipiku. Po prvi put za advent u Lipik su dolazili turistički autobusi, a tim dugoočekivanim fenomenom pozabavio se uvodnik. Novi broj Compasa, već danas pronađite na dvadesetak prodajnih mjesta u Lipiku i Pakracu. Svim čitateljima Compasa, želimo sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2017. godinu.