AS obrt
MOTOCROSS

MK Pakrac Lipik u sezonu 2018. ulazi sa 6 vozača

17.04.2018. 12:44 | 994 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Vozači Moto kluba Pakrac – Lipik dobro su započeli ovogodišnju sezonu. Kako smo doznali od Marka Strage, tajnika Kluba, prva utrka, koja se 31. ožujka održala u Zaboku, kao zajednička utrka prvenstva Hrvatske i Slovenije je zbog vremenskih uvjeta bila odgođena za juniorske klase, tako da Stefan Lenče i Noa Polenus na njoj nisu mogli nastupiti. Od ostalih se predstavnika u Zaboku natjecao Luka Papak u klasi MX2, koji je na izrazito teškoj stazi u prvoj utrci osvojio izvrsno 10.mjesto u konkurenciji 18 vozača iz Hrvatske i Slovenije, dok Robert Jurčević u klasi B-250 uslijed loših vremenskih uvjeta vožnju nije završio.

Druga utrka ove sezone vozila se 2. travnja u Savskom Marofu. Na toj utrci MK Pakrac Lipik je imao četiri predstavnika. Nastupili su Stefan Lenče i Noa Polenus u klasi MX50 Junior te Luka Papak u klasi MX2 i Robert Jurčević u klasi B-250. Lenče i Polenus su u svojoj klasi bili i više nego odlični, tako da je Lenče u obje utrke osvojio 3. mjesto, dok je Polenus u prvoj utrci zauzeo 2. poziciju, a u drugoj utrci 3. poziciju. Sveukupno je Stefan Lenče zauzeo 3. poziciju, a Noa Polenus 4. poziciju pa je stoga MK Pakrac Lipik po prvi put ove sezone imao svog predstavnika na postolju za dodjelu pehara. Luka Papak je osvojio ukupno 10. mjesto, s 11. rezultatom iz prve vožnje te 9. rezultatom iz druge vožnje, a Robert Jurčević je osvojio izvrsno 8. mjesto u svojoj klasi.

Treća utrka sezone vozila se 15. travnja u Požegi, a na toj je utrci MK Pakrac Lipik imao pet predstavnika. Nedostajao je samo Robert Jurčević. Noa Polenus i Stefan Lenče su nastupali u klasi MX50J te su opet bili izvrsni. Noa je zauzeo 4. mjesto ukupno, dok je Stefan bio ukupno 3. u poretku, premda je imao u prvoj utrci 3. vrijeme, a u drugoj utrci 2. vrijeme. Malo mu je nedostajalo da ukupno završi kao drugoplasirani. Matija Tessari i Luka Papak su nastupili u klasi MX2 gdje su u izrazito teškoj konkurenciji osvojili izvrsne pozicije. Matija je ukupno završio 10., a Luka Papak je ukupno završio na izvrsnom 5. mjestu. Josip Tessari je premijerno nastupio u klasi B-250 i ostvario dobar rezultat. U svojoj prvoj utrci u kojoj je nastupio, osvojio je odlično 5. mjesto, dok je u drugoj utrci imao kvar na motociklu te nije završio utrku. Ukupno je završio na 8. poziciji.

"Naši vozači marljivo sakupljaju bodove te se u svojim natjecateljskim klasama Klub nalazi pri samom vrhu ljestvice. Priliku za dodatne bodove dečki će imati već 1. svibnja u Gornjoj Petričkoj", rekao je Marko Straga.