Compas - lipički mjesečnik
15. Božićni malonogometni turnir

Caffe bar Numero/Kip Gradnja uvjerljivo do naslova

31.12.2017. 09:14 | 1723 pregleda | Sport

U subotu, 30. prosinca, u kasnim večernjim satima dobili smo novog pobjednika na Božićnom malonogometnom turniru u Lipiku kojemu je ovo petnaesto izdanje. Titulom najboljega okitila se ekipa Caffe bar Numero/Kip Gradnja iz Nove Gradiške koja je u finalnoj utakmici rezultatom 6:3 bila bolja od ekipe Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/Caffe bar Elixir.

 

Piše:
Hrvoje Gjulić

U finalu su se sastale ekipe koje su tijekom dosadašnjeg dijela turnira nizale same pobjede te se može reći da su i jedni i drugi zasluženo završili u finalu. Na kraju naslov odlazi u Novu Gradišku, a ekipa kući, osim pobjedničkog pehara, nosi i 12000 kuna nagrade dok su se drugoplasirani morali utješiti s 5000kn i peharom. U utakmici za treće mjesto pobjedu je odnijela ekipa Lipički Compas/Caffe bar Jet Set pobijedivši rezultatom 6:3 Sokol/Star Caffe Daruvar. Nagrada za treće mjesto je 3000kn i pehar, dok je četvrtoplasirani dobio 1000kn i pehar. Nagradu za najboljeg igrača seniorskog dijela turnira dobio je Nikola Eller iz ekipe CB Numero/Kip Gradnja, najbolji vratar je Roberto Zanetti (SP Pakrac/Šume Šugić/CB Elixir), a najbolji strijelac Petar Bračević (Caffe bar Pub).

 

Veteranski naslov odlazi u Kutinu

Ove godine po prvi put je održan turnir u veteranskoj konkurenciji. Prijavljeno je bilo šest ekipa, a do finale su došli MAK Kutina i Pizzeria Palermo. Ekipa iz Kutina je i u finalnoj utakmici potvrdila svoju dominaciju na ovom natjecanju. Nakon što su neokrznuti došli do finala, pobijedivši svoje današnje protivnike i tijekom grupne faze, danas su došli do još jedne uvjerljive pobjede te rezultatom 7:2 osvojili naslov i novčanu nagradu od 1200kn, dok je nagrada za drugo mjesto 720kn. U utakmici za treće mjesto, koje donosi novčanu nagradu od 420kn, odigran je lokalni derbi između NK Hajduk Pakrac i Toplica Lipik. Slavili su Pakračani rezultatom 5:1. Sve četiri ekipe su dobile i pehar.

Treba napomenuti kako su nagrade za najbolje ekipe i igrače u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji uručili gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana te hostese Leonarda Pejša i Lorena Demartini.

 

U Kutinu i naslov u konkurenciji do 12 godina

U konkurenciji za djecu do 12 godina jučer su na rasporedu bile i utakmice polufinala. Plasman među četiri najbolje ekipe su ranije izborili NK Kaptol 2, No Limit, NK Bjelovar i HNŠK Moslavina 2. Finale su izborili No Limit pobijedivši ekipu NK Kaptol 2 rezultatom 2:0 te HNŠK Moslavina 2 koja je do polufinalne pobjede došla nakon izvođenja sedmeraca protiv ekipe NK Bjelovar. Utakmice za treće mjesto i utakmica finala nisu bile ništa manje zanimljive. Bjelovarčani su opet na kraju morali izvoditi sedmerce te niti ovaj put nisu imali sreće te je treće mjesto osvojila ekipa iz Kaptola, a u finalnoj utakmici vidjeli smo preokret u režiji ekipe Moslavine koja se izvukla iz rezultatskog minusa i na kraju slavila rezultatom 2:1. Sve četiri ekipe su za svoj plasman dobile pehare, igrači iz tri najbolje plasirane momčadi dobili su i medalje, a pobjednici turnira kući nose i 10 nogometnih lopti. Nagradu za najboljeg igrača turnira u konkurenciji do 12 godina dobio je Mislav Katić iz ekipe NK Bjelovar, najbolji vratar je Tin Filipović (No Limit), a najbolji strijelac Oton Fadljević (No Limit).

 

Dinamo Vidovci najbolji u konkurenciji do 10 godina

Najviše posla imale su ekipe koje se natječu u konkurenciji do 10 godina. Oni su otvorili jučerašnji program utakmicama četvrtfinala. U četvrtzavršnici susreli su se sljedeći parovi: Lipik 1925 – Dinamo Vidovci 1:1 (Dinamo Vidovci prošli dalje nakon izvođenja sedmeraca), Daruvar plavi – Hajduk plavi 0:0 (Daruvar nakon sedmeraca), Daruvar žuti – Mladost Pavlovci 0:1, Voćin – Garić 0:0 (Garić nakon sedmeraca). Nakon odigravanja četvrtfinala odmah se pristupilo igranju polufinalnih utakmica u istoj konkurenciji. Obje polufinalne utakmice završile su rezultatom 2:0. Dinamo Vidovci je bio bolji od ekipe Daruvar plavi, a Mladost iz Pavlovaca je pobijedila Garić. U utakmici za treće mjesto Garić je rezultatom 3:1 bio bolji od Daruvara, dok smo u finalnoj utakmici vidjeli samo jedan gol – Dinamo Vidovci su bili bolji od Mladosti iz Pavlovaca. I u ovoj konkurenciji, sve četiri ekipe su za svoj plasman dobile pehare, igrači iz tri najbolje plasirane momčadi dobili su medalje, a pobjednici turnira kući nose i 10 nogometnih lopti. Nagradu za najboljeg igrača turnira u konkurenciji do 10 godina dobio je Vito Papac iz ekipe Dinamo Vidovci, najbolji vratar je Leon Valešić (Mladost Pavlovci), a najbolji strijelac Antun Majdandžić (Mladost Pavlovci).

Fotogalerija: Finalni dan 15. Božićnog malonogometnog turnira (30.12.2017.)