Compas - lipički mjesečnik
15. Božićni malonogometni turnir

Poznati svi četvrtfinalisti kod seniora, započeo veteranski dio turnira

28.12.2017. 10:09 | 944 pregleda | Sport

Jučer su odigrane tri utakmice razigravanja za četvrtfinale u sklopu seniorskog dijela 15. Božićnog malonogometnog turnira. Najuspješniji su bili dečki iz Elite Academy koji će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Lipički Compas/CB Jet Set, dok će mjesto posljednjeg među osam najboljih zauzeti Kafe Gril Mlin Čatrnja koji će igrati protiv ekipe Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/CB Elixir.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Nakon odigravanja utakmica po skupinama, prve dvije najbolje plasirane ekipe iz svake od tri skupine kvalificirale su se u četvrtfinale dok je od trećeplasiranih ekipa kreirana posebna skupina koja je, nakon odigravanja triju utakmica, dala preostala dva sudionika četvrtzavršnice. U tom dijelu turnira najbolje se snašla ekipa Elite Academy koja je s dvije pobjede (3:2 protiv CB Pub i 1:0 protiv Čartnje) uvjerljivo zauzela prvo mjesto u grupi. Drugo mjesto zauzela je ekipa Kafe Gril Mlin Čatrnja pobjedom 4:2 nad ekipom CB Pub koja se oprostila od natjecanja.

Odigravanjem tih utakmica kompletirani su sudionici četvrtfinala pa će se tako, osim utakmica Stragatrans - Sokol/Star Caffe Daruvar i Berbo d.o.o. - CB Numero/Kip Gradnja, druga dva četvrtfinalna para biti Samoposlužna praonica Pakrac/Šume Šugić/CB Elixir - Kafe Gril Mlin Čatrnja i Lipički Compas/CB Jet Set – Elite Academy.

 

Započeo turnir u konkurenciji veterana

Tijekom jučerašnjeg dana odigrane su i prve utakmice kod veterana. U tom dijelu turnira natječe se šest ekipa koje su raspoređene u dvije grupe.

U prvoj utakmici gledali smo pravu golijadu u dvoboju između ekipa MAK Kutina i Sedmica koja je završila rezultatom 9:2 za ekipu iz Kutine. Drugi dvoboj dana donio je pravi lokalni derbi u kojem su se sastali NK Hajduk Pakrac i NK Lipik 1925. U uzavreloj atmosferi koja je vladala na terenu gosti iz Pakraca su došli do preokreta u zadnjim sekundama utakmice te na kraju odnijeli pobjedu rezultatom 2:1. U sljedećoj utakmici MAK Kutina je potvrdila dobru formu te u još jednoj utakmici punoj golova nadigrala ekipu Pizzeria Palermo rezultatom 6:1 čime su osigurali prvo mjesto u grupi. Za kraj natjecanja prvog dana veteranskog turnira NK Lipik 1925 je, nakon lokalnog u prvoj, igrao gradski derbi protiv ekipe Toplica Lipik. Ovaj put je rezultatski bilo puno manje neizvjesno te su Toplice odnijele pobjedu rezultatom 4:0 čime se ekipa NK Lipik 1925 s dva poraza oprostila od natjecanja.

Veterani danas nastavljaju s odigravanjem utakmica grupne faze, a na rasporedu su preostala dva susreta. U prvoj utakmici dana s početkom u 17:40h u međusobnoj će utakmici Toplice Lipik i NK Hajduk Pakrac odlučiti o tome tko će biti prvi u njihovoj skupini dok će se od 20:20h sastati ekipe Pizzeria Palermo i Sedmica u međusobnom dvoboju koji će odlučivati o prolasku u polufinale.