Grb Lipika
Grb Lipika
AS obrt
Nogometni vikend

Lipik i Dobrovac se ne zaustavljaju

09.10.2017. 08:18 | 1176 pregleda | Sport

U derbiju 1.ŽNL u subotu na Gradskom stadionu Lipik, pred dvjestotinjak gledatelja Lipik je preuzeo prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Gosti iz Vidovaca su došli igrati otvoreno pa su gledatelji mogli uživati u odličnoj nogometnoj predstavi. Prvih pola sata proteklo je uz par polušansi s obje strane, a onda nakon kornera Macure, Matija Šimunović udarcem glavom dovodi Lipik u vodstvo. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a u drugom dijelu nešto više izrazitih šansi koje odlično brane Roberto Zanetti i gostujući vratar.

U zadnjoj minuti susreta Matija Briševac solo prodorom prolazi trojicu igrača i odigrava na Josipa Jozipovića koji postavlja konačni rezultat, 2-0.

S ovom pobjedom Lipik je na učinku od 16 bodova, s jednim bodom ispred Vidovaca, a 4 ispred Požege protiv koje će igrati ovaj vikend.

Piše:
Ivor Podunavac

Dobrovac također nastavlja s odličnim igrama, jučer je nastradao gost iz Vetova s 3-0. Treću utakmicu za redom u strijelce se upisao Valentino Tutić, a dva je dodao Ilija Lepan, od čega jedan eurogol s 25m. Ovom pobjedom Dobrovčani su ostali usamljeni na prvom mjestu, jer je Omladinac iz Čaglina odigrao 1-1 u Brodskom Drenovcu. Sljedeće kolo u izravnom dvoboju za prvo mjestu igraju Omladinac i Dobrovac.

Nažalost, za Croatiu iz Donje Obriježi se također može reći da nastavljaju s igrama kao i na početku sezone, a ovaj puta su poraženi na svom terenu od Graničara iz Zagrađa sa 2-1. Strijelac je bio Darko Kovačić.

Jovača iz Marinog Sela je slavila protiv Dinama Badljevine 1-0. Gol je postigao Marko Strganac. Poljana je na svom terenu poražena od Ovčara s 1-0.

Slavonija iz Prekopakre unatoč vodstvu od 2-0 s početka utakmice, izgubila je utakmicu. Parasan iz Golobrdaca se pokazao kao jači protivnik i slavio s 5-3.

Unatoč činjenici da su promijenili trenera, pakrački Hajduk je je u gostima izgubio 7-0 od NK Zrinski Jurjevac.