Compas - lipički mjesečnik
Nogometni vikend

Danas derbi jeseni u Lipiku

06.10.2017. 09:20 | 1252 pregleda | Sport

U subotu u 16 sati na Gradskom stadionu Lipik igrat će se veliki derbi 1. Županijske nogometne lige. Gost Lipiku je Dinamo iz Vidovaca koji u pet susreta ima isto toliko pobjeda. Poput naše ekipe, izrazito su spremna momčad, a u svojoj momčadi imaju najboljeg napadača lige Tomislava Žuljevića, koji je prije dvije sezone proglašen i za najboljeg igrača 3.HNL. Vidovci imaju dva boda prednosti u odnosu na domaćina, a s mogućom pobjedom Lipik bi preuzeo vrh tablice.

Piše:
Ivor Podunavac

Mladi Lipikov napadač Zlatko Osmanović o utakmici: "Ove sezone Dinamo je vrlo dobra momčad, ali vjerujem u svoje suigrače i trenera koji nas je odlično pripremio za ovu utakmicu i vjerujem da će sva tri boda ostati u Lipiku. Pozivam sve navijače da nas dođu bodriti jer ekipa uvijek igra bolje kada ima dvanaestog igrača."

Kao i Lipik, Dobrovčani igraju vrlo bitnu utakmicu u koju ulaze s prvog mjesta na ljestvici 2.ŽNL. U goste im u nedjelju u 16:00 sati dolazi Kamen iz Vetova koji se nalazi na četvrtom mjestu.
Ove dvije utakmice mogu puno donijeti našim ekipama, s mogućim pobjedama odvojili bi se na vrhu, te još više podignuli i onako zavidnu razinu atmosfere.

Croatia iz Donje Obriježi na svom terenu ima priliku popraviti loš dojam s početka prvenstva. U goste im u nedjelju u 16:00 dolazi Graničar iz Zagrađa koji ima tri boda kao i Obriježani.

Jovača igra protiv Dinama iz Badljevine. Utakmica se igra u subotu u 16:00h. Slavonija Prekopakra i Poljana igraju u nedjeljnom terminu, a dočekuju Parasan i Ovčare.

Pakrački Hajduk će u subotu, poslije promjene trenera, igrati protiv Zrinskog iz Jurjevca.