Compas - lipički mjesečnik
Rukometni klub LiPa

U subotu odigrana utakmica između RK LiPa i RK Slatina

10.09.2017. 15:14 | 956 pregleda | Sport

Nakon mjesec dana priprema, u subotu 9. rujna odigrana je prva prijateljska utakmica  između RK LiPa i RK Slatina.  Klub iz Slatine je prošle sezone imao jednu od boljih ekipa u 2. HRL Istok. Jučer su nažalost gosti iz Slatine došli u vidno oslabljenom sastavu pa je utakmica imala više revijalni karakter.

Piše:
Matija Kulhavi

Kakve su se obrane igrale najbolje potvrđuje rezultat na poluvremenu 20:20. Ipak, u drugom poluvremenu rukometaši RK LiPa su podigli nivo igre u obrani pa gosti, umorni zbog malenog igračkog kadra, nisu mogli popratiti taj ritam. U četrdesetoj minuti LiPa je povela 32:25. Tada trener domaćih na parket stavlja sastav kadeta rođenih 2000./2001., što puno stariji, iskusniji i fizički jači gosti koriste te na kraju i pobjeđuju rezultatom 39:38.

Za RK LiPa su nastupili Hlapović (4), Gamberger (1),  Krucki ( 7), Vonić (3), Vuković,  Lopar (1), Major, Šimić (1), Bartoluzzi (5), Zerdin (2), Smiljčić (6), Sommer (2), Sadilek (3), Vučić (4) te golmani Papušek i Keščec.

Za nekakav konkretniji dojam još je rano, no činjenica je da još niti jedne sezone u kadru nismo imali 22 igrača koji redovito treniraju, govore nam iz uprave kluba. Povratkom Lucića, Poliganovića, Strage, Savija i Ružičke, trener Šeba će morati pronaći obrambenu kemiju u sastavu kako bi se LiPa mogla konkurentno boriti s ostatkom 2. HRL lige.

Sljedeći vikend rukometaši LiPa putuju na utakmicu u Slavonski Brod.