AS obrt
Započela sezona natjecanja u elektronskom pikadu za slijepe

Udruga slijepih Pakrac-Lipik druga na susretu u Virovitici

28.08.2017. 09:50 | 862 pregleda | Sport

U Virovitici je u subotu, 26. kolovoza održan prijateljski susret u pikadu povodom Dana Virovitičko-podravske županije, a u organizaciji Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije, o događaju su nas izvjestili iz Udruge slijepih Pakrac-Lipik koja je sudjelovala na turniru.

Na turniru je sudjelovalo ukupno 5 ekipa udruga slijepih iz Virovitice, Zagreba, Bjelovara te sportska sekcija Udruge slijepih Pakrac - Lipika u standardnom sastavu Albert Svjetličić, Stanko Kovačić, Franjo Salvador uz novu članicu  Almu Hrenovac iz Marinog sela kojoj je ovo bio prvi susret s natjecanjem ove vrste.

Nakon ljetne stanke, a pred Državno natjecanje u pikadu za slijepe koje će se održati u Premanturi od 31.08. - 03. 09., ekipa Pakrac-Lipik je ovaj prijateljski susret smatrala savršenom prilikom za lagani trening i uhodavanje no pretvorilo se u neočekivani uspjeh.

Naime, zahvaljujući dvjema pobjedama nad ekipama Virovitica 1 i Virovitica 2, te neriješenom rezultatu s ekipama Udruge slijepih Bjelovar i ekipe PKS Zvuk iz Zagreba, naša ekipa je osvojila izvanredno drugo mjesto dok je Alma Hrenovac u svom prvom nastupu za našu ekipu u kategoriji slabovidnih natjecatelja bila pravo iznenađenje uzevši srebrnu medalju.

Voditelj sportske sekcije Udruge slijepih Pakrac - Lipik Stanko Kovačić bio  je izuzetno zadovoljan ovakvim ishodom natjecanja. "Raduje nas ovakav uspjeh pred početak sezone natjecanja te činjenica kako smo dobili igračicu koja će uz malo vježbe moći postizati značajne uspjehe na našim natjecanjima. S obzirom kako je ovo bio prvo Almin nastup, nadamo se kako će nastaviti u istom ritmu i tijekom sezone te kako ćemo sljedeće godine biti u mogućnosti po prvi put za našu udrugu na Državno prvenstvo voditi i natjecateljicu u kategoriji žena koja je uvedena ove godine. Nadam se kako ćemo Franjo Salvador i ja dostojno predstavljati našu udrugu i gradove Pakrac i Lipik koji podržavaju kako općenito rad naše udruge, tako i nastojanja sportske sekcije koja na ovaj način želi poticati slijepe članove na bavljenje fizičkom aktivnosti za što je pikado odličan izbor. U isto vrijeme, najavio bih i održavanje tradicionalnog turnira u pikadu za slijepe kojim ćemo 07. listopada obilježiti Dan grada Lipika, te pozivam građane da nas obiđu u prostoru DVDa Lipik te se upoznaju s našim natjecateljima.", izjavio je Stanko Kovačić.