AS obrt
Pripreme za novu sezonu

Seniori NK LIPIK 1925 krenuli s pripremama

17.07.2017. 08:18 | 2273 pregleda | Sport

Jučer je održana prozivka i prvi trening seniorske momčadi pred nadolazeću sezonu. Prisutno je bilo 25 igrača (prisutan dio juniorske momčadi) koji će se kroz 45 dana priprema pokušati nametnuti treneru Tomislavu Kužileku. Trenirat će se četiri puta tjedno uz jednu ili dvije utakmice vikendom. Opravdano su radi poslovnih obaveza ili odmora na moru izostali: Šugić, Pleša, Bosnar, Merkaš, Derenj, Džolić, Nemeth, K. Kligl i Šahinović.

Piše:
Matija Kulhavi

Roberto Zanetti, Željko Popović i Tomislav Oršić su igrači koji su ovo ljeto pojačali klub, a uprava ostavlja mogućnost za dolazak još dvojice igrača.

Tomislav Oršić dolazi iz kutinske Moslavine gdje je bio ponajbolji igrač, a posebno se istaknuo jedne  sezone kada je postigao 26 golova u tadašnjoj 4.HNL . Igra na poziciji polušpice.

Željko Popović dolazi iz Slavonije (Prekopakra). Prošao je sve mlađe kategorije Lipika, a sada se vraća kako bi pojačao obrambene redove. 

Roberto Zanetti se vraća iz pakračkog Hajduka. Ovaj odličan vratar protekle sezone bio je ponajbolji vratar 4. HNL te je dobio nagradu za najboljeg sportaša Grada Pakraca.

Odlazaka nije bilo, no moguće je da će igrači koji se prošle sezone nisu izborili za minutažu potražiti nove klubove. Također ove sezone trener Kužilek neće moći računati na Tina Podunavca (operacija koljena), te prvi dio polusezone na Garaču (trbušni zid).

Uprava kluba na čelu s Dejanom Iličićem za cilj je postavila plasman na sam vrh prvenstvene ljestvice.

Počasni predsjednik Tomislav Mareković Jup obratio se igračima s motivacijskim govorom, napomenuvši kako se igrači koji nose Lipikov dres moraju odnositi s poštovanjem prema klubu i gradu i dostojno predstavljati klub diljem županije.

Prva pripremna utakmica na rasporedu je 29. srpnja s Libertasom iz Novske. Vikend poslije, Lipik nastupa na memorijalnom turniru u Dobrovcu, a zatim 12. i 13.  kolovoza na memorijalnom turniru u Pakracu. Jednu srijedu odigrat će i protiv Garića iz Garešnice.

Prema najavama, 19. kolovoza bi trebalo početi kup natjecanje, a ukoliko krene kasnije, odigrat će protiv Gornjih Bogićevaca.