AS obrt
Rukometni klub LiPa

Središnji državni ured za sport dodijelio 60.000 kuna

13.07.2017. 07:35 | 1285 pregleda | Sport

Rukometni klub LiPa potpisat će ugovor sa Središnjim državnim uredom za sport o korištenju  sredstava dodijeljenih putem natječaja za razvoj i provedbu učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta.

Piše:
Matija Kulhavi

Odluku je 26. lipnja 2017. donijela komisija Središnjeg državnog ureda za sport na čelu s državnom tajnicom Janicom Kostelić. Ured je Rukometnom klubu LiPa dodijelio 60 000 kuna u svrhu razvoja postojeće Škole rukometa Rukometnog kluba LiPa. Ova odluka o dodjeli sredstava je plod upornog rada svih članova rukometnog kluba koji svojim volonterskim radom i  zalaganjem omogućavaju rad Škole rukometa u sklopu kluba već 17 godina.

Rukometni klub LiPa se prijavio u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac u programskom području „poticanja bavljenja amaterskim športom i športskom rekreacijom“ u kojem je planirana vrijednost sredstava iznosila 750.000,00 kuna.

Ukupna vrijednost sufinanciranog projekta je 116.755 kuna, od kojih je 56.800 kn financirano iz sredstava lokalne uprave (Grad Lipik i Sportska zajednica Grada Pakraca), a 59.975 kn financira Središnji državni ured za sport.

Glavni dio sredstava bit će utrošen na razvoj aktivnosti Škole rukometa, poput ljetne škole rukometa koja se planira za kolovoz 2017. i aktivnosti u suradnji s Udrugom slijepih Pakrac Lipik.

Dio sredstava predviđen je i za tzv. „hladni pogon“, tj. troškove održavanja treninga i gostujućih te domaćinskih utakmica i turnira u kojem su u prošloj sezoni sudjelovale 4 ekipe mladih rukometaša, a u ovoj sezoni se taj broj planira proširiti na 6 natjecateljskih ekipa dječaka i djevojčica. Samim povećanjem broja natjecateljskih kategorija narasli su i operativni troškovi Kluba, dok su sredstva iz proračuna lokalne zajednice ostala na razini prošlih godina te bi bez ove dodatne financijske podrške bilo izuzetno ispuniti sve financijske obaveze kluba.

Vijest o dodijeljenim sredstvima još je značajnija za Rukometni klub jer već dugo postoji i potreba za nabavkom nove i zamjenom postojeće, uglavnom dotrajale opreme. Tako će se mali rukometaši napokon moći posvetiti kvalitetnijim treninzima, ali i dostojno predstavljati gradove Lipik i Pakrac na gostujućim i domaćim sportskim susretima, rekao je Krešimir Hihlik, predsjednik RK LiPa

Svakako treba spomenuti da realizacija ovog projekta nikako ne bi bila moguća bez svesrdne podrške lokalne zajednice, Grada Lipika, Grada Pakraca i Sportske zajednice Grada Pakraca,  osnovnih škola u Lipiku i Pakracu, Srednje škole Pakrac te već spomenute Udruge slijepih Pakrac Lipik. Naravno da su tu uključeni i roditelji rukometaša Škole rukometa, ali i članovi seniorskih sastava RK LiPa te ŽRK Lipik koji su svojim volonterskim radom uvijek spremni pomoći u mnogim zahtjevnim zadacima u organizaciji i redovnom radu Škole rukometa.