AS obrt
ZAVRŠEN CEDEVITA LIPIK 3X3 CHALLENGER

Novi Sad Al Wahda obranio naslov pobjednika Lipika

02.07.2017. 15:20 | 2565 pregleda | Sport

Ekipa Novi Sad Al Wahda pobjednik je Cedevita Lipik 3x3 Challengera, prestižnog turnira u 3x3 uličnoj košarci koji je u Lipiku održan 30. lipnja i 1. srpnja. Oni su u finalnoj utakmici, koja je zbog lošeg vremena održan u sportskoj dvorani u Lipiku, pobijedili rezultatom 21:17 ekipu Liman iz Novog Sada (Srbija).

Piše:
Sezame.pr

Usprkos porazu i Liman ima razloga za zadovoljstvo jer su se oba finalista plasirala na Masters 3x3 World tour serije koji će biti odigran u kanadskom Saskatoonu 15. i 16. srpnja.

Novi Sad Al Wahda, za koju su na ovom turniru igrali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Nikola Pavlović i Danilo Mijatović su uz slot za Kanadu i novčanu nagradu od 6.000 dolara, osvojili i Trofej Dražena Petrovića kojeg već desetu godinu organizator turnira, Udruga Libox, uručuje pobjedniku, uz izričito odobrenje obitelji Petrović.

Organizator je najkorisnijijim igračem turnira proglasio Dejana Majstorovića iz pobjedničkog tima.

Na turniru je igralo 16 ekipa iz 9 zemalja (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Španjolska, Češka, Nizozemska, Rusija i Poljska), a treba dodati da su uz već spomenute finaliste, do polufinala stigli i Olimp Beograd (Srbija) i Humpolec (Češka).

O snazi Cedevita Lipik 3x3 Challengera govori podatak da je na njemu nastupilo 13 od 15 trenutno najboljih 3x3 ekipa u svijetu.

Zahvaljujući live streamingu spektakularni Cedevita challenger u Lipiku mogli su pratiti ljubitelji 3x3 ulične košarke diljem svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arena Sport televiziji pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Srbiju, Bosni u Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Fotogalerija 1 - Cedevita Lipik 3x3 Challenger - Drugi dan - košarka (1.7.2017.)

Fotogalerija 2 - Cedevita Lipik 3x3 Challenger - Drugi dan - atmosfera (1.7.2017.)

Iako su organizatori, Udruga Libox Lipik, imali problema s pripremom challengera zbog lošeg vremena i kiše, održavanje challengera u sportskoj dvorani nimalo nije umanjilo draž i ljepotu 3x3 košarke pa su gledatelji tijekom 2 dana imali prilike na djelu uživo gledati najbolje svjetske majstore ovog novog olimpijskog sporta.