Lipik 3x3 Challenger 2018
14. Božićni malonogometni turnir u Lipiku

Stragatrans do prvog naslova pobjednika

31.12.2016. 13:28 | 3274 pregleda | Sport

Ekipa Stragatransa s igračima iz Kutine 30. prosinca u školskoj-sportskoj dvorani u Lipiku pobijedila je s rezultatom 4:2 ekipu Desetka iz Garešnice u finalnoj utakmici 14. Božićnog malonogometnog turnira u Lipiku te po prvi puta osvojila naslov pobjednika božićnog malonogometnog turnira u Lipiku kojeg je organizirao NK Lipik 1925. Po prvi put ove godine organiziran je Božićni malonogometni turnir za limače (U10) koji je tijekom 29. i 30. prosinca okupio 13 ekipa djece uzrasta do 10 godina iz nogometnih klubova iz Lipika, Pakraca, Daruvara, Garešnice i drugih gradova u okolici, a pobijedila je ekipa HNK Daruvar koja je u finalu bila bolja od vršnjaka iz NK Lipik 1925 nakon izvođenja sedmeraca.

Ekipa Stragatransa, koja okuplja igrače iz Kutine, već su zadnjih nekoliko godina zajedno nastupili na turniru u Lipiku, a ove godine po prvi puta su došli do zadnjeg koraka i osvojili ga. Uz ovaj naslov već imaju nekoliko naslova pobjednika ljetnog turnira u Pakracu tako da su dobro poznati nogometnoj publici s područja Lipika i Pakraca.

Prije utakmica za treće mjesto i finala seniorskih ekipa odigrana je su utakmice polufinala te za treće mjesto i finale na 1. Božićnom malonogometnom turniru za limače (U10). Potom su uručeni trofeji najboljem strijelcu, igraču i vrataru na dječjem turniru koje je uručio predsjednik upravnog odbora NK Lipik 1925 Dejan Iličić, a nakon čega je pobjednički pehar ekipi HNK Daruvar uručio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te pehare za drugo, treće i četvrto mjesto. Pobjednici turnira su osim pehara i medalja u Daruvar ponijeli i nagradu pokrovitelja turnira Rost Športa, set novih lopti.

Treće mjesto osvojila je ekipa "Numero Kip" koja je boljim izvođenjem sedmeraca savladala ekipu „Caffe Viktory“ iz Bosanske Gradiške. Utakmica je završila rezultatom 2:2 pa se prišlo izvođenju sedmeraca u kojem su precizniji bili strijelci Numero Kipa.

Prije finalne utakmice predstavnici organizatora turnira iz NK Lipik 1925 izvukli su tombolu te publici podijelili nagrade pokrovitelja Rost Športa i organizatora NK Lipik 1925.

Pobjednički pehar i glavnu nagradu u iznosu od 12.000 kuna tijekom svečanosti uručenja predstavnicima pobjedničke ekipe uručili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i počasni predsjednik NK Lipik 1925 te legenda lipičkog nogometa Tomislav Mareković-Jup. Također su uručeni pehari za drugo, treće i četvrto mjesto te trofeji za najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira.

Fotogalerija završne večeri 14. BMT u Lipiku (30.12.2016.)