Lipik 3x3 Challenger 2018
MLADE KATEGORIJE RUKOMETNOG KLUBA LiPa

Napredak u radu s mladim kategorijama rukometnog kluba

27.12.2016. 12:00 | 2112 pregleda | Sport

Osim što se, zahvaljujući odličnim rezultatima u protekle dvije sezone seniori Rukometnog kluba LiPa po prvi puta natječu u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi, napredak je vidljiv i u radu s mladim kategorijama ovog kluba.

Piše:
Sezame.pr

Selekcija mlađih kadeta, igrača rođenih 2004. i mlađih takmiči se u elitnoj 1. Hrvatskoj mlađoj kadetskoj ligi. Uz LiPu je u regiji istok još 10 ekipa iz Osijeka, Našica, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Borova, Valpova, Požege. Igrači trenera Siniše Karačića su do sada odigrali tri turnira i nakon 9 odigranih utakmica su 7. na tablici s 3 pobjede, 1 remijem i 6 poraza. „Ovo je dečkima prva sezona u tako jakoj ligi i trebalo im je malo vremena da se snađu pa su tako prva dva turnira u Požegi i Osijeku odigrali slabije. Na zadnjem turniru se već vidio napredak, pobijedili smo Vinkovce i Borovo, a remizirali s jakom Novom Gradiškom. Mjesta za napredak još uvijek ima, ali je problem što na svaki turnir idemo nekompletni što je i inače problem malih sredina. Ali kako je ovo prva godina u najjačem rangu, za sada možemo biti zadovoljni i vjerujem da ćemo u proljeće biti još bolji“, kaže trener Karačić koji na raspolaganju ima 10-12 igrača s kojima radi 3 puta tjedno. Ističe da su se ove jeseni svojim igrama istaknuli Dino Jozipović, Kristijan Parag i Vedran Jović. Pripreme za proljetni dio kreću već sredinom siječnja, a prvi sljedeći turnir će biti odigran početkom veljače u Slavonskom Brodu.

Međužupanijsku ligu Bjelovar igraju i rukometašice rođene 2003. godine i mlađe s kojima radi i trenira Antun Domankušić. „Do sada smo odigrali 5 utakmica uz učinak od 3 pobjede i 2 poraza. Trenira 10-ak djevojčica i teško je nekoga posebno izdvojiti jer svaka od njih vrijedno i kvalitetno odrađuje svoje zadatke. Ipak za sada prednjače Gabrijela Mađarević i Nika Ljevaković, a spomenuo bih još i Leu Jurjević te vratarku Lanu Ostrman“, kaže Domankušić koji će od proljeća preuzeti i seniorsku ekipu ŽRK „Lipik“:

Najmlađi mini rukometaši i rukometašice rođeni 2007. godine i mlađi uspješno se natječu u Međužupanijskoj mini rukometnoj ligi Bjelovar. Igračice trenera Anđelka Lucića i Svena Zerdina nakon odigranih 12 utakmica u konkurenciji 7 klubova iz Slatine, Garešnice, Bjelovara, Daruvara, Čazme i Ivanjske, trenutno zauzimaju 2. mjesto s 9 pobjeda i 3 poraza.

Dječaci su u konkurenciji 10 ekipa iz istih gradova trenutno na 7. mjestu, a u 14 utakmica zabilježili su 5 pobjeda i 9 poraza.

Rukometni klub LiPa radi s još jednom mlađom kategorijom djece od 4 do 6 godina starosti. Oni još uvijek nisu u natjecanju, ali se za buduće turnire pripremaju kroz sportske igraonice koje treneri Lucić i Zerdin vode dva puta tjedno.