Lipik 3x3 Challenger 2018
2. Kadetski božićni stolnoteniski turnir u Lipiku

Božićni turnir u Lipiku okupio 40 malih stolnotenisača

19.12.2016. 13:58 | 1078 pregleda | Sport

Drugu godinu zaredom Stolnoteniski klub „LiPa“ udomaćio je mlade stolnotenisače u dobi do 14 godina na kadetskom božićnom turniru u školskoj-sportskoj dvorani u Lipiku. Natjecalo se 40 malih stolnotenisača koji su predstavljali klubove iz cijele regije, a najuspješnijima su podijeljene medalje u deset natjecateljskih kategorija po dobi.

Piše:
Antun Ciglenečki

Nakon pojedinačnog turnira medalje su najuspješnijim podijelili su gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i predsjednik STK „LiPa“ Igor Sigeti.

Kod najmlađih dječaka u kategoriji A1 (mlade nade laka kategorija) pobijedio je Enio Češek, a slijede ga Hrvoje Matanić, Dominik Špoljarić i Mate Blažević dok su u utješnom ždrijebu medalje dobili Nadan Capan, David Radman, Karlo Poljak te Dino i Toni Španić.

Među dječacima u kategoriji A (najmlađi kadeti – mlade nade) pobijedio je Luka Franković, a slijede ga Marko Kruljac i Domagoj Bišćanin.

Kod dječaka u B kategoriji (najmlađi kadeti) pobijedio je Patrik Ljevar ispred Tea Lorenza Radovića.

Među dječacima u C kategoriji (mlađi kadeti) pobijedio je Enio Funes ispred Luke Kruljca, Mihaela Maline i Kristijana Kasane koji je dobio medalju za fair-play u ovoj kategoriji. Do medalje kroz utješni ždrijeb su došli Teo Lorenzo Radović i Anton Kulić.

Kod dječaka D kategorije (kadeti) pobijedio je Mateo Zeba ispred Nike Kozića, Matijasa Zirduma i Enia Farkaša, kroz utješni ždrijeb do medalje su došli Ivo Kaurinović i Matija Neznanović.

Najstarija uzrasna kategorija su juniori (E) gdje je pobijedio Tomislav Viček ispred Josipa Matokovića, Mihaela Gobca i Ilije Marine.

U dvije uzrasne kategorije na turniru natjecale su se i djevojčice. U kategoriji A (mlađe kadetkinje) pobijedila je Petra Plivelić, a medalju za fair-play osvojila je Matea Capanec. Među C kategorijom (kadetkinjama) pobijedila je Paula Špoljarić ispred Ilone Čop i Nine Virovac.

Nakon pojedinačnog turnira odigran je turnir parova generacija u kojem je jedan igrač bio do 14 godina. Mlađi igrač para trebao je biti do 12 godina, odrasli igrač stariji od 30 godina. Nastupilo je 13 parova u četiri skupine, a bolje domaćeg STK „LiPa“ branilo je pet parova. Među 13 parova četiri para činili su otac i sin odnosno kći. Parovi Niko Kozić-Igor Sigeti te otac i sin, Bojan i Patrik Ljevar, najbolje su se plasirali od domaćih pet parova. Pobijedili su otac i sin, Mladen i Enio Funes, koji su u finalu bili bolji od domaćih Igora Sigetija i Nike Kozića, te su dobili pobjednički pehar. Na trećem mjestu nalaze se Tomislav Brnčić i Luka Kruljac, a Bojan i Patrik Ljevar su na četvrtom mjestu. U utješnom dijelu ždrijeba su parovi Zdjelar-Radović i Radović-Blažević.

Fotogalerija 2. kadetskog božićnog turnira STK „LiPa“ (18.12.2016.)