Sajam cvijeća 2018 960x150
14. božićni malonogometni turnir Lipik 2016.

Ove godine u Lipiku najjači malonogometni turnir u zadnjih nekoliko godina

15.12.2016. 10:29 | 2510 pregleda | Sport

Voditelj turnira Mario Egredžija, inače tajnik NK Lipik 1925, 13. prosinca na sastanku organizacijskog odbora 14. Božićnog malonogometnog turnira „Lipik 2016.“ podijelio je upute članovima organizacijskog odbora kako bi turnir prošao bez poteškoća. Ove godine Božićni malonogometni turnir u Lipiku u organizaciji NK Lipik 1925 te pod pokroviteljstvom Grada Lipika i medijskim pokroviteljstvom Lipičkog Compasa organizacijski je puno jači i brojniji. Za sve posjetitelje turnira cijena ulaznica iznosi samo 5 kn za grupnu fazu i 10 kn za završnicu turnira, ulaznice je potrebno sačuvati jer su organizatori tombolu koja će se održavati tijekom turnira pripremili za završnicu koja će se odigrati poslije Božića.

Turnir će se održavati u razdoblju od 16. prosinca do 30. prosinca. Na Badnjak, Božić i na blagdan Sv. Stjepana utakmice se neće igrati. Dnevno će se igrati četiri do pet utakmica koje će započeti u 18 h.

„Slobodno možemo reći kako nas ove godine očekuje najjači turnir u zadnjih nekoliko godina.“, doznajemo od tajnika NK Lipik 1925 Marija Egredžije.

Na turnir se prijavilo 17 ekipa s područja Požege, Nove Gradiške, Bosanske Gradiške, Garešnice, Kutine, Novske, Okučana, Zagreba, Končanice te domaće ekipe iz Lipika i Pakraca.

Za razliku od prijašnjih godina uveden je jedan dan više za razigravanja. Prvoplasirane ekipe iz skupina idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za četvrtfinale.

Skupinu A predvodi ekipa iz Garešnice koja brani prošlogodišnji naslov. Ove godine dolaze s imenom „Desetka“ dok su lani igrali pod imenom „Minipak“. Predvodnici ove ekipe godinama su Vaclavek, Klobučar, Kraljević i dr. Njima će u pohodu na prvo mjesto u skupini pokušati zaprijetiti „Šume Šugić“ (Pakrac-Lipik) predvođeni igračem NK Zagreba Filipom Matijaševićom. Novu ekipu na turniru „MNK Autodijelovi Tokić“ čine igrači županijskog prvoligaša iz Kuzmice. Zanimljivo je da su oni ove godine nastupali na zagrebačkom turniru „Kutija Šibica“ gdje su u 2. kolu ispali od branitelja naslova. Ekipa koja u ovoj skupini nema što izgubiti su „Slučajni prolaznici“ u kojoj igraju zaposlenici KTC-a.

Skupina B jedina ima pet ekipa. „Caffe bar Speed“ iz Okučana s voditeljem ekipe gosp. Milanom Vučkovićem tradicionalno okuplja vrlo dobru ekipu koja se redovito natječe za neku od nagrada. „Caffe bar NO LIMIT“ i „Speed“ su ekipe u kojima bi po najavama trebali igrati igrači koji su lani zajedno osvojili treće mjesto na turniru. Svakako od tih igrača treba izdvojiti Gorana Zakarića, povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Milu Paštara i ostale. Za „DPH NOVSKA“ igraju bivši igrači NK Lipika, a sada NK Libertasa iz Novske, Milašinović, Šimunović i dr. „Midex PRO-Vinarija Ćasić“ su izuzetno talentirani mladi igrači sa područja Lipika, Pakraca i Zagreba koje je okupio ponajbolji igrač NK Lipik 1925 Zlatko Osmanović. Posljednje izvučena ekipa je Sloga iz Jazavice, a ova grupa bi mogla obilovati napetim utakmicama.

Skupinu C predvodi prošlogodišnji finalist „Numero-KIP“ iz Nove gradiške s igračima koji već dugi niz godina igraju zajedno i ostvaruju odlične rezultate. Zbog ozljede im neće nastupati Kurjaković, ali i bez njega su svakako u krugu glavnih favorita. Sastav ekipe „DI Ognjište“ iz Okučana još uvijek je nepoznanica. „Caffe bar Škorpion“ je nova ekipa na turniru, a dolazi iz Velike. Trebali bi ju činiti igrači NK Papuka. „Supermeni“ dolaze iz Končanice koji su poznati po dobrim igrama na daruvarskom turniru.

U skupini D nositelj je ekipa „Stragatrans“ koju čine igrači iz Kutine. Zadnjih nekoliko godina redovito osvajaju ljetni turnir u Pakrac dok u Lipiku nemaju takve uspjehe. „Caffe bar Ružu/Mali most“ čine igrači iz Pakraca, Lipika i Sirača. „Caffe bar Viktori“ dolazi iz Bosanske Gradiške te također prvi put igraju na ovom turniru dok se ekipa „Neznamo“ sastoji od mladih momaka iz Pakraca i Lipika.