Lipik 3x3 Challenger 2018
8. kolo 3.HRL-istok (ž) i 9. kolo 2.HRL-istok (m)

Rukometaši upisali još jedan poraz pred stanku; rukometašice Lipika dočekuju vodeće u poretku

03.12.2016. 21:45 | 1161 pregleda | Sport

Rukometašice ŽRK „Lipik“ gostovale su 2. prosinca u Vinkovcima gdje su odigrale odličnu utakmicu i podigle kvalitetu igre prije zadnjeg susreta pred domaćom publikom u jesenskom dijelu sezone, ali ipak nisu uspjele pobijediti jer je susret između ŽRK „Vinkovci“ i ŽRK „Lipik“ završen rezultatom 24:21(17:8). Sutra, 4. prosinca, u školskoj-sportskoj dvorani u Lipiku s početkom od 18 sati djevojke igraju zadnju utakmicu u jesenskom dijelu, a u goste im stižu trenutne vodeće u poretku 3.HRL-Istok igračice ŽRK „Osijek 2“ te će im podrška s tribina i svaki glas biti potreban u sutrašnjem susretu. Večeras 3. prosinca u gradskoj-sportskoj dvorani u Pakracu rukometaši „LiPe“ porazom su se oprostili od domaće publike na kraju jesenskog dijela prvenstva 2.HRL-Istok u susretu s RK „Županja“ koji je završen rezultatom 26:31(13:12).

Piše:
Antun Ciglenečki

Cure su odigrale dobru utakmicu u Vinkovcima, gradu u kojem postoje četiri dvorane samo za rukomet. Utakmica je bila u egalu do deset minuta prije kraja prvog dijela kada se domaće odvajaju na +7 razlike. No, drugo poluvrijeme naše djevojke se bude i nakon dva tjedna lošijih igara konačno pokazuju objektivnu kvalitetu i utakmica završava sa 24:21 za domaće djevojke. Dva slobodna tjedna pomoglo nam je da dođemo do malo snage te izađemo iz evidentne krize u koju smo upali zadnje dvije utakmice.“, rekao nam je trener Dean Nagy te dodao kako su tijekom drugog dijela djevojke odigrale odličnu obranu što je bilo milina za vidjeti koliko su se međusobno pomagale. „Pogotovo bih istaknuo golmanicu Pejšu i Kozić koja je odigrala odlično na prednjem  u obrani. Na žalost, crna rupa u prvom poluvremenu dosta nas je koštala. Ne znam koliko nam je benzina ostalo za utakmicu u nedjelju protiv vodećeg Osijeka, no nastojati ćemo isprati gorki okus sa zadnje domaćinske utakmice koju smo jako loše odradili.“, dodao je Nagy, a susret u 4. prosinca počinje u 18,00 sati u dvorani u Lipiku.

Nastupile su vratarke Pejša i Zanetti-Pleša te Balen, Kozić(10), Vondrak(6), Demartini, Fureš(4), Čičković, Kurić i Šolinc(1).

Na žalost, vjerne domaće publike rukometaši „LiPe“ ostali su bez domaćinskih bodova. Prvo poluvrijeme odigrali su dobro te su na odmor otišli s vodstvom. U drugom dijelu čak su imali i napad za +4, ali za održati vodstvo nije bilo snage.“, komentirao je utakmicu Dean Nagy te dodao kako će tijekom pauze u prvenstvu koja slijedi uprava kluba morati posložiti igračke snage kako bi se u drugom dijelu poboljšao bodovni saldo jer objektivno uz malo brojniji igrački kadar RK „LiPa“ može napredovati do sredine poretka.

Prema postignutim golovima najbolji igrač utakmice bio je Lasić iz RK „Županje“ s 13 golova od čega je 6 dao iz dosuđenih sedmeraca. Najviše golova kod domaćih dali su Smiljčić (8) te jedan manje Hlapović, a za domaće je dosuđeno četiri sedmerca od čega su dva realizirana.

Nastupili su Papušek na vratima te Bartoluzzi(3), Krucki(1), Gamberger(1), Ružička, Nemeth, Smiljčić(8), Hlapović(7), Lopar(2), Vonić, Mimić(4) i Major.