Mirisi Bozica generalni 2018
Projekt prekogranične suradnje - „Invest in LOG“

Potpisan ugovor kojim će se opremiti Poduzetnički inkubator u Donjem Čagliću

21.06.2017. 10:25 | 1997 pregleda | Gospodarstvo

U utorak, 20. lipnja 2017. godine, u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, održano je svečano potpisivanje  ugovora o prekograničnoj suradnji - Invest in Lipik, Orašje & Garešnica kojem su prisustvovali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik Orašja Stanko Vincetić, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i direktorica Poduzetničkog centra Garešnica Vida Iličić. Ovaj ugovor jedan je od sedam odabranih u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Piše:
Matija Kulhavi

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, na samome početku svečanosti čestitala je svim korisnicima projekata i poželjela im uspješnu provedbu i nastavak kvalitetne prekogranične suradnje. „Teritorijalna suradnja jedan je od ključnih ciljeva kohezijske politike i upravo su zato projekti prekogranične suradnje vrlo važni te imaju jako veliki potencijal. U ovom programskom razdoblju imamo čak 10 puta više sredstava nego u prošlom i to moramo kvalitetno iskoristiti. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao i Agencija za regionalni razvoj Vaši su partneri na ovim projektima i stojimo na raspolaganju za svaku pomoć“, dodala je ministrica. Uz ministricu Žalac, potpisivanju ugovora prisustvovali su ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Stella Arneri i državni tajnik Velimir Žunac.

Kroz ovaj projekt osigurat će se sredstva  za rekonstrukciju i opremanje Poduzetničkog inkubatora u Donjem Čagliću (zgrada osnovne škole), ali ujedno i drugih aktivnosti poput edukacija, studijskog putovanja te promocije poduzetništva.

Podsjetimo kako su u pripremi ovog projekta uz projektne partnere - općinu Orašje, Poduzetnički centar Garešnica i Grad Lipik - sudjelovali i djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o.