Mirisi Bozica generalni 2018
PROGRAM RAZVOJA POLJOPRIVREDE

Isplaćeni poticaji za osjemenjivanje stoke

18.05.2017. 20:53 | 1176 pregleda | Gospodarstvo

Grad Lipik je u 2017. godini nastavio s provedbom mjera iz Programa razvoja poljoprivrede na području Grada Lipika kojima se isplaćuju potpore poljoprivrednim gospodarstvima koja u vlasništvu imaju stoku za osjemenjivanje. Prema javnom pozivu do sad je zaprimljeno osam zahtjeva za osjemenjivanje kako smo saznali u Gradu Lipiku te su svi i obrađeni, a 17. svibnja i isplaćeni u ukupnom iznosu od 20.600,00 kuna.

Piše:
Marko Barčan

- Grad Lipik pomaže maksimalno poljoprivredu koliko god smo u mogućnosti te su i ove mjere jedan od načina pomoći, rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana te dodaje kako unatoč tome što je svjestan teške situacije u poljoprivredi, kako u Lipiku tako i u ostatku Hrvatske, ona je važna strateška grana u gospodarstvu Lipika. Uz ovakve potpore Grad Lipik posebno putem svoje razvojne agencije Lire pomaže obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u prijavama na natječaje iz Programa ruralnog razvoja, ističe gradonačelnik Kasana te kako takvih projekata iz mjera za mlade, male i velike poljoporivrednike koji su u provedbi ima 29 te su ukupne vrijednosti 21,77 milijuna kuna, a osim toga aplicirano je i čekaju se rezultati ukupno 117 projekata vrijednosti 19,83 milijuna kuna.

Javni poziv za dodjelu potpora za osjemenjivanje stoke, nabavu i postavljanje sustava navodnjavanja, razvoj voćarstva i vinogradarstva te zaštitu nasada i stoke od divljači još je uvijek otvoren te se zato pozivaju sva poljoprivredna gospodarstva neka podnesu zahtjeve radi dodjele potpora.