Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE MANJINE GRADA PAKRACA

Održana info prezentacija za poljoprivrednike

30.12.2016. 14:31 | 1513 pregleda | Gospodarstvo

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca u saradnji s Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba održalo je 29. Prosinca u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković u Pakracu informativnu prezentaciju o EU fondovima za poljoprivrednike.

Prezentaciji je prisustvovalo tridesetak poljoprivrednika s područja Pakraca, Lipika, Daruvara i Okučana, koji su detaljnije upoznati s mjerom 6.1. namijenjenu mladim poljoprivrednicima i mjerom 6.3. namijenjenu malim poljoprivrednim gospodarstvima. Isto tako, predstavljene su i druge dvije mjere „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ i “Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti”.

Informativnu prezentaciju je otvorio Nikola Ivanović, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca koji je istaknuo važnost ovakvih okupljanja posebice onih koji idu u smjeru ekonomskog jačanja stanovništva i koji bi mogli doprinijeti ostanku ljudi na ruralnim prostorima. Na nama iz Vijeća je da informiramo sve koji to žele o ovim mogućnostima i da na neki način ohrabrimo poljoprivrednike. Shvaćamo tešku situaciju u kojoj se nalazi poljoprivreda i onih koji se njome bave ali ovo je šansa koju oni ne bi smjeli  propustiti posebice oni koji ispunjavaju uvjete za mjeru 6.1. namijenjenu mladim poljoprivrednicima.

Prezentaciju mjera Programa ruralnog razvoja predstavila je Ljubica Šolić iz LAG-a Petrova gora, koja je kroz primjere i kvalitetne odgovore pomogla prisutnima da razumiju mogućnosti predstojećih natječaja.

Prezentaciji su pored članova VSNM Grada Pakraca i poljoprivrednika, prisustvovali i načelnik općine Krnjak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Igor Pavković i zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Saša Lukić, stoji u dopisu VSNM Grada Pakraca.