Lipik 3x3 Challenger 2018
X. Međunarodna konferencija o poduzetništvu

Lira na Međunarodnoj konferenciji o poduzetništvu

28.11.2016. 14:08 | 1716 pregleda | Gospodarstvo

Djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije Lira zajedno s Poduzetničkim centrom Garešnica na čelu s direktoricom Vidom Iličić sudjelovali su 25. i 26. studenog na X. Međunarodnoj konferenciji o poduzetništvu u Hotelu Osijek u Osijeku.

Piše:
Marko Barčan

Ova konferencija tradicionalno se održava u organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS i Centra za poduzetništvo pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Ove godine obilježeno je i 20. godišnjica rada Poduzetničog inkubatora BIOS koji djeluje u tri zgrade te ima 17 proizvodnih i 33 uredska prostora. Dobrim dijelom okupljeni oko informatičke industrije, a uz zajednički co-working prostor promiče se suvremeni koncept zajedničkgo rada s čim su posjetitelji konferencije bili upoznati prilikom posjete inkubatoru BIOS-a gdje im je rad predstavio direktor Jean - Pierre Maričić.

Tijekom konferencije u Hotelu Osijek sudionici su imali prilike čuti više predavanja, a naglasak je bio na inovativnosti i konkurentnosti kao pokretačima razvoja; Damir Sabol osnivač Iskon Interneta kao i vlasnik aplikacije photoMath pričao je o inovativnom poslovanju kao jamcu uspjeha, iz Rimac Automobila Ivan Karežić pričao je o pristupu i razvoju u automobilskoj industriji i perjanici Rimac Automobila Conceptu One za koji je rekao da kao hrvatski proizvod sadrži 99% domaćih djelova, a pohvalio je i stakla koja se proizvode u Lipik Glasu. Publicist Ivo Špigel pričao je o iskustvima europskih startup poduzetnika, Matija Kopić CEO Farmerona o razvoju tvrtke na globalnom tržištu, Zrinka Vlašić, marketing/sales manager Air Panonia o inovativnim idejama do uspjeha, a Srđan Kovačević osnivač Reaktor R&D & Invoation Lab-a o izvorima financiranja koji su dostupni startupima u RH.

Uz prezentcijski program konferencija je s niz stanki osmišljena i kao mjesto susreta poduzetnika i predstavnika različitih institucija tako da je bilo vremena i za upoznavanje te razmjenu ideja i iskustava.