Uskrsni sajam u Lipiku 2018.
8. konferencija „48 sati - susreti gradonačelnika i poduzetnika“

Predstavnici Lipika, Pakraca i Pleternice na susretima gradonačelnika i poduzetnika

25.11.2016. 09:37 | 1111 pregleda | Gospodarstvo

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i dogradonačelnik Slobodan Katunar sudjelovali su na prvom danu osme po redu konferencije „48 sati - susret gradonačelnika i poduzetnika“ koja je otvorena 24. studenog u pulskom hotelu „Park Plaza Histria“, a dvodnevnu konferenciju organizirali su Udruga gradova i poslovni tjednik „Lider“.

Piše:
Compas

Na otvorenju dvodnevne konferenciji brojne okupljene gradonačelnike i poduzetnike pozdravili su domaćini i predstavnici organizatora. Pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je ovom prilikom naglasio kako je vrijeme da se u našoj zemlji promijene odnosi centralne i regionalne zajednice, istarski župan i zamjenik predsjednika hrvatske zajednice županija Valter Flego te Željko Turk, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića.

Gradonačelnik Vinko Kasana i dogradonačelnik Slobodan Katunar na konferenciji u Puli nisu bili jedini predstavnici lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije jer su tamo bili još gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

8. Susret gradonačelnika i poduzetnika održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH i traje do 25. studenog, a ove godine domaćinstvo je pripalo Puli koja je najveći grad Istarske županije u kojoj ima najveći broj malih i srednjih poduzetnika u državi, dvostruko manje nezaposlenih nego u ostatku države i najveći BDP po stanovniku od svih hrvatskih županija.