Mirisi Bozica generalni 2018
Projekti iz područja zdravstvenog turizma

Sastanak s predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice

14.03.2018. 10:18 | 948 pregleda | Vijesti

Predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odijela Grada Lipika Veronikom Prhal i direktorom Lipičke razvojne agencije Dejanom Iličićem u zgradi Gradske uprave 13. ožujka su održali sastanak s izaslanstvom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kojeg su činili dr. Muhamed Gladan, dr. Elma Kuduzović te Adela Beriša-Fazlagić.

Piše:
Matija Kulhavi

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastao je u listopadu 2015. godine spajanjem Zavoda za javno zdravstvo i Veterinarskog zavoda, a kao zdravstvena ustanova u sektoru javnog zdravstva raspolažu visokokvalificiranim kadrovima i opremom te uspješno primjenjuju nove tehnologije, zakone i pravilnike za potrebe svojih korisnika.

S obzirom na to da briga o javnom zdravstvu predstavlja veliku odgovornost, djelatnici Instituta potenciraju stalni razvoj, u cilju ispunjenja zahtjeva najnovijih standarda i dosad su proveli više od trideset javno zdravstvenih kampanja koje se tiču promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Upravo o tome je bilo govora na jučerašnjem sastanku jer Lipik kao grad za kojeg velik značaj ima lječilišni i zdravstveni turizam svakako želi pridonositi njegovom usavršavanju i poboljšanju ponude, a s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica se otvara mogućnost za niz zajedničkih projekata poput unapređenja zdravlja djece, odnosno edukacije djece, roditelja i učenika u pogledu unapređenja ishrane, ali i zajedničkih kampanja povodom svjetskih dana zdravlja. Isto tako, postoji i mogućnost suradnje s našim lokalnim pčelarima u vidu apiterapije - primjene pčelinjih proizvoda (meda, propolisa, matične mliječi i peluda), kao sastavnog dijela medicine u pomoći pri liječenju određenih zdravstvenih tegoba.

Ovo je bio prvi sastanak s gostima iz Zenice, a nastavit će se vrlo brzo kako bi suradnja u sklopu projekata prekogranične suradnje mogla započeti.