Mirisi Bozica generalni 2018
OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC

Održali koncert učenika povodom Dana zaljubljenih

14.02.2018. 08:19 | 595 pregleda | Vijesti

Ljubav su mora rijeke i neba… Ljubav je sve što ljudima treba… Ljubav je potok što teče iz raja, a poljubac putić što dva srca spaja!

Piše:
Matija Kulhavi

Pred sam Dan zaljubljenih u prostoru pakračke Gradske vijećnice učenici Osnovne glazbene škole Pakrac u utorak, 13. veljače, izveli su za roditelje i sugrađane tradicionalni koncert povodom Valentinova kojim su glazbom prenijeli romantični ugođaj i poruku ljubavi.

Koncert su započeli članovi Velikog zbora OGŠ Pakrac s izvedbom narodne engleske pjesme „Greensleeves“. Leon Kaurin, učenik trećeg razreda harmonike, odsvirao je „Nostalgiju“, R. Čavlovića, čija je to bila praizvedba. Ljubavnu serenadu, nepoznatog autora, izveo je učenik četvrtog razreda tambure Karlo Tomić-Bobaš, a na klaviru ga je pratio Aleksandar Gašparović, univ. bacc. paed. mus. Kristina Kosinc, učenica četvrtog razreda flaute, uz klavirsku pratnju Kornelije Boršodi, magistrice glazbene pedagogije, izvela je „Sicilianu“, čiji je autor H. Vachey. Josip Slijepčević, učenik šestog razreda harmonike, izveo je „Ruski ples“, G. Schenderjowa, a učenica šestog razreda Biljana Sudar na gitari je odsvirala „Allegro in major“, čiji je autor M. Giuliani. Komorni sastav harmonika izveo je „Yesterday“, Paula McChartneya i popularnih Beatlesa, dok je komorni sastav trioLA, koji čine Ida Jirasek, Maja Berlančić i Lovro Olivier, učenici 6. razreda OGŠ Pakrac, izveo „Deux Papillons, E. Kronkea. Na kraju je Veliki zbor učenika OGŠ Pakrac, uz klavirsku pratnju Kornelije Boršodi, izveo poznatu belgijsku narodnu pjesmu „Nek svud ljubav sja“, čime su, kao i svi izvodioci na koncertu, nagrađeni zasluženim pljeskom publike.

Ravnateljica Alfreda Petani-Grafina zahvalila se publici te je pozvala sve ljubitelje glazbe da i dalje nastave posjećivati koncerte koje OGŠ Pakrac organizira tijekom cijele godine.