Compas - lipički mjesečnik
Započela primjena odredbi ugovora između Hrvatskih voda i Grada Pakraca

Zajednička uplatnica za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda

03.01.2018. 07:50 | 843 pregleda | Vijesti

Od početka nove godine, odnosno od 1. siječnja 2018., započela je primjena odredbi ugovora između Hrvatskih voda i Grada Pakraca, prema kojima Grad Pakrac preuzima naplatu i obračun naknade za uređenje voda. Do sada je ta zasebna naknada na adrese građana bila upućivana iz ispostave Hrvatskih voda u Daruvaru.

Piše:
Matija Kulhavi

Kako piše na službenim stranicama Grada Pakraca, za razliku od dosadašnjeg načina plaćanja najveća razlika je u tome što će se naknada za uređenje voda obračunavati zajedno s komunalnom naknadom, što znači da će se od ove godine jednom uplatom istovremeno uplaćivati dvije naknade, odnosno na uplatnicama će ove dvije naknade biti zbrojene u jedan iznos.

Prve zajedničke uplatnice, koje će se odnositi na poslovne prostore, očekuju se već tijekom siječnja.

Za stambene prostore, rokovi plaćanja bit će kao i za dosadašnju komunalnu naknadu – 31. ožujka, 15. lipnja, 15. rujna i 15. prosinca, dok će naknade za poslovne prostore (aktivne, neaktivne, industrijske, javne) biti potrebno uplaćivati do zadnjeg dana u mjesecu za tekući mjesec.

Obveze komunalne naknade i dalje važe prema rješenjima koja su ranije zaprimljena, a nova će se donositi tek nakon nastanka promjena, kako se i do sada provodilo.

Nova rješenja naknade za uređenje voda, prema kojima će se ista plaćati od 1. siječnja 2018. godine nadalje, uskoro će zasebno biti dostavljena na sve adrese obveznika plaćanja, stoji na službenim stranicama Grada Pakraca.