Compas - lipički mjesečnik
Mirisi Božića u Lipiku 2017.

Vikend pred nama bogat događanjima

15.12.2017. 17:06 | 1229 pregleda | Vijesti

Tijekom vikenda koji je pred nama čeka nas bogati program događanja u sklopu manifestacije Mirisi Božića. Od Božićnog sajma, kuće Bake Mraz, pa sve do otvaranja druge etape Božićnog parka uz pregršt popratnih sadržaja, sve to za one koji se u subotu i nedjelju nađu u Lipiku.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Centralni događaj ovog vikenda bit će Božićni sajam koji će za sve posjetitelje biti otvoren u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati. U šatoru u parku kod Jelkinog brijega preko 50 izlagača će pokazati i prodavati svoje 100% autohtone i domaće proizvode, maštovite i unikatne poklone i još mnogo toga. U subotu vas, u sklopu sajma, od 17 sati očekuje nastup lipičkih mažoretkinja te mališana iz dječjeg vrtića "Kockica", a drugog dana od 16 sati svoj će nastup održati Puhački orkestar Grada Lipika. Sve to uz cjelodnevnu ugostiteljsku ponudu unutar šatora.

Kao i sajam, oba dana će biti otvorena i kuća Bake Mraz. U vremenu od 18 do 21 sat, ove godine na novoj lokaciji, u Dječjem domu na adresi Trg Franje Tuđmana 1. Baka Mraz i njeni vilenjaci djeci su pripremili pregršt zanimljivih aktivnosti među kojima su gledanje crtića, crtanje, bojanje, pjevanje Božićnih pjesama, čitanje Božićnih priča, pisanje knjige utisaka, pisanje pisama Djedu Mrazu, a u humanitarne svrhe bit će organizirano skupljanje dječje obuće, odjeće i igračaka. Kao posebno iznenađenje u nedjelju od 19 sati djecu će u bakinoj kući posjetiti i Djed Mraz.

U sklopu ovog bogatog vikenda sutra nas očekuje otvaranje druge etape Božićnog parka u Lipiku te bi paljenjem drugog dijela lampica, a ta svečanost će se održati u 17:30h, perivoj lipičkog parka trebao zasjati u svom punom sjaju.

Tijekom svih tih događanja, i u subotu i u nedjelju, svi posjetitelji će se moći provozati ulicama Grada Lipika turističkim vlakićem Lipik Express koji će voziti od 14 do 20 sati, a tu će biti i fijaker s lipicancima koji će voziti od 16 do 20 sati.