Mirisi Bozica generalni 2018
Dom hrvatskih veterana Lipik

Radionica pod nazivom „Disciplinarna rekreacija“

07.12.2017. 11:59 | 1133 pregleda | Vijesti

U organizaciji Palijativnog tima Lipa, Dom hrvatskih veterana Lipik 6. prosinca je bio mjesto održavanja radionice pod nazivom „Disciplinarna rekreacija“, koju je održao Srećko Karić, hrvatski branitelj i osobni kondicijski trener.

Piše:
Matija Kulhavi

U dvorani, koja se nalazi unutar Doma hrvatskih veterana Lipik, jučer se okupilo četrdesetak zainteresiranih branitelja i građana, koji su došli poslušati predavanje Srećka Karića, osobnog kondicijskog trenera, a ujedno i hrvatskog branitelja.

Hrvatski su branitelji suočeni s velikim zdravstvenim problemima zbog trauma koje su proživjeli tijekom i nakon Domovinskog rata. Upravo kroz jučerašnju radionicu mogli su se upoznati s nekim novitetima, vježbama i drugim alatima samopomoći koje će moći sami svakodnevno primjenjivati.

Jučer smo mogli saznati kako se programi, slični ovome, redovito provode u veteranskim centrima Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, ali i zemalja Zapadne Europe.

Kako je rekao gospodin Karić, disciplinarna rekreacija ne spada pod medicinski nego jedan od važnih društvenih oblika rekreacije s ciljem poboljšanja kvalitete života hrvatskih branitelja.