Mirisi Bozica generalni 2018
Ja sam žena, a ne broj

Potpisan ugovor za projekt „Zaželi“ vrijedan 5 milijuna kuna

01.12.2017. 22:40 | 1265 pregleda | Vijesti

Korisnicima iz pet slavonskih županija, nakon što je 1. prosinca u Osijeku održana sjednica Vlade Republike Hrvatske, uručena su četrdeset i dva ugovora o dodjeli nepovratnog novca za program zapošljavanja žena "Zaželi". Jedan od tih ugovora, vrijedan čak  5.059.218 kn, potpisala je i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

U svojem govoru, premijer Andrej Plenković je napomenuo kako će ovim ugovorima biti dodijeljeno 120 milijuna kuna, što će omogućiti zapošljavanje 900 žena koje će pomoći više od 4000 ljudi, dok je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić podsjetio kako je program "Zaželi" pokrenut na drugoj sjednici  Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja se održala u Požegi.

Piše:
Matija Kulhavi

Projekt „Ja sam žena, a ne broj“ pripremio je Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., a njime će se financirati plaće 30 žena kroz period od dvije godine, kao i troškovi njihove edukacije, te kućne potrepštine za 180 korisnika. Projekt će se provoditi na području grada Pakraca tako da se osigura pomoć za starije, nemoćne i osobe u nepovoljnom položaju kroz pružanje podrške za svakodnevne aktivnosti i potrebe. Na taj će se način poboljšati kvaliteta života u vlastitom domaćinstvu te prevenirati prerana institucionalizacija.

Žene će zaposliti GDCK Pakrac i Grad Pakrac, a Centar za socijalnu skrb Pakrac i HZZ Područni ured Požega će pomoći pri njihovu odabiru, ali i odabiru krajnjih korisnika kojima će se usluge pružati.