Compas - lipički mjesečnik
...GDJE JE ZNANOST ZABAVA

Otvoren "Pakrački park znanosti"

21.11.2017. 11:16 | 1529 pregleda | Vijesti

Iza Gradske sportske dvorane u Pakracu danas je održano svečano otvaranje „Pakračkog parka znanosti“ na kojem su prisustvovali učenici sedmih i osmih razreda OŠ „Braće Radić“ Pakrac u pratnji učitelja matematike i fizike, ali i oni najmlađi, mališani iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ sa svojim odgajateljicama. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici pakračke lokalne uprave, predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević, ali i ravnateljice odgojno – obrazovnih ustanova, kojih se smisao ovog parka možda najviše i tiče; Sanja Delač, ravnateljica osnovne škole i Višnja Klobučar, ravnateljica dječjeg vrtića.

Podsjetimo se da je na javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima za potpore u 2017. godini, preko kojeg je Hrvatska turistička zajednica dodjeljivala bespovratna sredstva kroz program potpora čiji je cilj unaprjeđenje proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni, Turistička zajednica grada Pakraca, u suradnji s Gradom Pakracom, prijavila projekt „Pakrački park znanosti“. Odlukom Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, projekt je odobren uz dodijeljenu potporu od 35 000 kuna.

Piše:
Matija Kulhavi

„Park znanosti“, jedinstven je projekt koji će na jedan unikatan način obogatiti pakračku turističku ponudu. Naime, zamisao ovog projekta jest oplemenjivanje javnih površina interaktivnim edukativnim, ali i znanstvenim sadržajem koji je namijenjen svim generacijskim skupinama. Njegov sadržaj čine eksponati, koji pokazuju i objašnjavaju zanimljive pojave iz znanstvenih sfera, a zgodno je što se mogu nadograđivati novim primjercima, saznali smo od Gabrijele Sabo Seleši, voditeljice ureda Turističke zajednice grada Pakraca.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević  kazala je kako se ovaj park nalazi na pravom mjestu gdje ga okružuju srednja i osnovna škola te dječji vrtić. Pozvala je djecu, veliku i malu, da ga aktivno koriste, ali isto tako je izrazila nadu kako će svojevremeno doći i do njegova proširenja nekim novim eksponatima.

Fotogalerija: Otvorenje "Pakračkog parka znanosti"