Mirisi Bozica generalni 2018
LAG "ZELENI TROKUT"

Predstavnici LAG-a "Zeleni trokut" na međunarodnoj konferenciji u Bugarskoj

18.10.2017. 09:03 | 561 pregleda | Vijesti

Na poziv Stefana Spasova, voditelja Ureda za ruralni razvoj i LEADER Ministarstva poljoprivrede i hrane Republike Bugarske, predsjednik LAG-a "Zeleni trokut" Vinko Kasana i voditelj LAG-a Igor Matek sudjelovali su od 10. do 13. listopada u radu Međunarodne konferencije "10 godina LEADER-a u Bugarskoj". Gospodin Spasov boravio je u Lipiku 16. studenog 2016. zajedno s predstavnicima nadležnih tijela iz pet balkanskih zemalja kojom prilikom je upoznat s radom LAG-a "Zeleni trokut".

Piše:
Matija Kulhavi

Teme konferencije održane u mjestu Pravets bile su: 1. Pregled provedbe CLLD-a kroz razdoblje 2014-2020- na EU nivou, 2. CLLD za period 2014-2020 u raznim zemljama EU-a i 3. Provedba LEADER/CLLD pristupa nakon 2020.

Sudionici konferencije imali su priliku upoznati se s problemima provedbe LEADER pristupa u desetak zemalja EU, pa i u Republici Hrvatskoj, te uspostaviti suradnju između LAG-ova i pronaći partnere za provedbu projekata suradnje.

Predstavnici LAG-a imali su niz kontakata tijekom konferencije s predstavnicima drugih LAG-ova od kojih treba posebno navesti:

  • LAG Botevgrad, Bugarska izvršna direktorica Yanka Aleksandrova,
  • LAG Parnonas, Grčka, generalni direktor Marinis Beretsos,
  • Slaviša Maksmović, Grad Vršac, Srbija, Gradsko vijeće za ruralni razvoj,
  • LAG Kaisiadorys district, Litva, Janina Augustinaviciene, predsjednica,
  • LAG Sdružení Růže, Češka Republika, Zuzana Guthová, upraviteljica i dr.

Na terenskom dijelu konferencije Predstavnici LAG-a sudjelovali su u prezentaciji turističkog projekta u mjestu Panagiurishte, kojim je na izvrstan način prezentirana bogata kulturna baština mjesta u novouređenom muzeju.