Grb Lipika
Grb Lipika
ZiviSlobodnoPijKaoGrof
Dani regionalnog razvoja i EU fondova u Šibeniku

Razvojnoj agenciji PANORA milijun kuna za provođenje budućih projekata

09.10.2017. 14:12 | 1213 pregleda | Vijesti

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 6. listopada 2017. godine u Šibeniku je održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“.

Piše:
Matija Kulhavi

Svečanom otvaranju manifestacije nazočili su ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Pavić, ministar zaštite, okoliša i energetike Tomislav Ćorić, voditelj predstavništva EU komisije Branko Baričević, predstavnici županija, gradova i općina, koji su došli iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su bili i Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika te Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Namjena konferencije bila je okupljanje nositelja regionalnoga razvoja na svim razinama kako bi se informirali o aktualnostima politike ravnomjernog regionalnoga razvoja te mogućnostima financiranja lokalnih i regionalnih razvojnih projekata pomoću sredstava iz EU fondova. Također, ovo je bila prilika za jačanje suradnje i razmjenu iskustava s ciljem realizacije što većeg broja projekata.

Ministrica Gabrijela Žalac je s regionalnim koordinatorima, među kojima je bila i ravnateljica regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije PANORA d.o.o. Senka Horvat,  potpisala Sporazum o suradnji na izradi ˝Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine˝ i procesu pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata vrijedan ukupno 21 milijun kuna.