Grb Lipika
Grb Lipika
ZiviSlobodnoPijKaoGrof
Posjet osmih razreda Vukovaru

Osmaši iz Poljane najbolji u kvizu znanja o Domovinskom ratu

07.10.2017. 09:01 | 1404 pregleda | Vijesti

Učenici osmog razreda Osnovne škole Grigora Viteza u Poljani sudjelovali su 4.i 5. listopada u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“. Projekt je koncipiran kao dvodnevna terenska nastava povijesti na kojoj učenici savladavaju znanja o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar.

Piše:
Matija Kulhavi

Osim navedenih učenika, tijekom ta dva dana u Vukovaru su boravili i učenici OŠ Lipik, Katoličke osnovne škole u Požegi, OŠ Kaptol, OŠ Vladimir Nazor Slavonski Brod i OŠ Velika. Ukupno se radi o broju od oko 240 učenika osmih razreda.

Osim odslušanih predavanja o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar, učenici su posjetili i interaktivni Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar, a tijekom drugog dana boravka posjetili su i memorijalne lokacije. Posljednja aktivnost tijekom drugog dana boravka bio je Kviz znanja u kojem su savladavali pitanja o odslušanim temama.

U kvizu su OŠ Grigora Viteza u Poljani predstavljale učenice Ana Balog i Martina Valčićak.  Pokazale su iznimno poznavanje i od prvog pitanja pa nadalje bile su u stalnom vodstvu pred ostalim timovima iz drugih škola te nakraju odnijele zasluženu pobjedu.

Zbog toga sam kao njihova nastavnica iznimno ponosna, jer su dokazali da i u malim mjestima te u malim školama također postoje kvalitetni učenici i kvalitetan modus obrazovanja koji uvijek daje rezultat. Njihova je sreća bila neopisiva, ponajviše zbog činjenice što su bili iz najmanjeg mjesta, a ujedno ih je i brojčano bilo najmanje u odnosu na druge.

Dosljednost i upornost koju sam im uvijek isticala kao jedini relevantni način dolaska do željenog cilja, pokazala se dobitnom kombinacijom.  

Sreća je veća upravo zbog toga što je to najbolji poklon koji su mi mogli priuštiti upravo 5. listopada, na Svjetski dan učitelja, rekla je Danijela Štefan, nastavnica u Poljani.