AS obrt
4. Šetnja sjećanja od Pakraca do Lipika

Održana Šetnja sjećanja u čast oboljelima od Alzheimerove bolesti

22.09.2017. 10:04 | 928 pregleda | Vijesti

Članovi i volonteri Udruge Palijativnog tima "LiPa" zajedno s ambasadorima dobročinstva te učenicama i učenicima medicinskog usmjerenja Srednje škole "Pakrac" jučer su organizirali Šetnju sjećanja. Ova inicijativa održava se s ciljem povećanja svijesti društva i lokalne zajednice o oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Piše:
Hrvoje Gjulić

Sudionici ove inicijative, članovi i volonteri Udruge Palijativnog tima "LiPa", ambasadori dobročinstva te učenice i učenici medicinskog usmjerenja Srednje škole "Pakrac", okupili su se u Pakracu ispred Srednje škole te su predvođeni Ljerkom Pavković, tajnicom PT "LiPa" i Vesnom Božić, članicom PT „LiPa“ i voditeljicom odijela zdravstvene njege u Srednjoj školi Pakrac, krenuli prema Mramornim kupkama u Lipiku gdje su svi zajedno u zrak pustili balone u čast svima oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Nakon toga su se sudionici Šetnje sjećanja okupili u kongresnoj dvorani Quella, gdje se kroz predavanje profesorice psihologije Senke Božić moglo čuti više o problematici s kojom se susreću oboljeli i obitelji oboljelih od Alzheimerove bolesti.