AS obrt
OBITELJSKO POLJOPRIVREDNO GOSPODARSTVO KAROLJ

Aronija – priuštite si dozu zdravlja

07.09.2017. 07:10 | 2200 pregleda | Vijesti

S OPG-a Karolj pozivaju sve zainteresirane građane Lipika, Pakraca i šire okolice da dođu na njihovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i uberu svježe bobice s grmova aronije - POTPUNO BESPLATNO!

Piše:
Matija Kulhavi

S obzirom na to da su završili s berbom aronije, a još je preostalo grmova za branje, obitelj Karolj je odlučila darovati svim zainteresiranim građanima svježe bobice aronije. Ovog vikenda, 10. rujna 2017. (nedjelja) od 08:00 do 18:00 sati, svi zainteresirani mogu slobodno doći na OPG Karolj (Matije Gupca 86, 34551 Lipik; dakle na glavnoj cesti Lipika između skretanja za Staklanu/Lipik Glas i Studenca).

- Koliko god aronije uberete, besplatno možete odnijeti svojim kućama. Ovom akcijom želimo omogućiti svim građanima, ali i onima koji nisu u mogućnosti, da si priušte svoju dozu zdravlja te da se upoznaju s aronijom, kao jednom od najzdravijih namirnica današnjice, poručuju s OPG-a Karolj.

Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam. Efikasno ga pročišćava od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja. Studije su pokazale da ima i antikancerogeno djelovanje jer u velikom postotku "ubija" maligne stanice tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre. Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i "napad" na zdrave stanice u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj kroničnih bolesti.

 

Izvor: večernji.hr