AS obrt
26. Međunarodno druženje osoba s invaliditetom

UIR Pakrac-Lipik na druženju osoba s invaliditetom u Mariji Bistrici

11.08.2017. 08:57 | 852 pregleda | Vijesti

U organizaciji Udruge invalida Donja Stubica, 9. kolovoza je u Mariji Bistrici održano  26. Međunarodno druženje osoba s invaliditetom „Marija Bistrica 2017.“, na kojem je sudjelovala i Udruga invalida rada Pakrac – Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Na druženju je sudjelovalo jedanaest udruga iz Hrvatske, dvije udruge iz Slovenije te jedna iz Italije. Svečanom otvorenju ovogodišnjeg druženja nazočila je predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki. Sudionici događanja i ove su godine druženje započeli odlaskom na misu u Svetište Majke Božje Bistričke, gdje je održana sveta misa, nakon čega su uslijedili tradicionalni sportski susreti, u sklopu kojih su se natjecali u belotu, visećoj kuglani, igri nabaci krug i pikadu. Ekipa UIR Pakrac – Lipik, koju su činili Zdenka Lulić, Anđelka Savi, Ivan Sekulić, Mato Štampf i Stjepan Poleto, osvojila je drugo mjesto u pikadu.
U druženju s ostalim sudionicima prošao je cijeli dan, u ugodno hlađenom prostoru restorana „Dobro nam došel prijatel“ te uz najavu druženja i sljedeće godine.