AS obrt
DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Predstavnici Lipika i Pakraca te udruga proisteklih iz Domovinskog rata prisjetili se veličanstvene pobjede

04.08.2017. 19:00 | 1341 pregleda | Vijesti

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u organizaciji Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Pakrac-Lipik danas su kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na gradskim grobljima u Lipiku i Pakracu te kod spomen-obilježja četvorici poginulih branitelja u Donjim Grahovljanima, polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona počast odali predstavnici Grada Lipika predvođeni zamjenikom gradonačelnika Slobodanom Katunarom i predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Dolićem, predstavnici Grada Pakraca predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević, njezinim zamjenikom Marijanom Šircem i predsjednikom Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Piše:
Matija Kulhavi

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon polaganja vijenaca ispred spomen-obilježja u Lipiku, Pakracu i Donjim Grahovljanima sudionici su se okupili na svetoj misi za sve poginule tijekom Domovinskog rata u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu.